7 november 200400:00

Eaters ruim langs Wolves

Lambert Keulen had twee doelpunten voor Geleen, dat in eigen huis eenvoudig met 7-2 won van Den Haag Wolves. Daarmee zet Geleen de goede thuisvorm van de afgelopen weken voort.

Het ijsstadion Glanerbrook begint zich langzaam weer te ontwikkelen tot een ijshockeyvesting voor Eaters Geleen. De ploeg van Andy Tenbult begon dit seizoen dramatisch, maar begint langzamerhand in vorm te komen. De ploeg hoefde geen spelers af te staan aan het Oranje-project en kan de Challenge Cup gebruiken om alle neuzen de juiste richting op te laten wijzen.

Den Haag was een ideale tegenstander voor Geleen. Het team uit de Residentie wist vooralsnog geen punt te halen in een uitwedstrijd dit seizoen en had ook deze keer al halverwege de wedstrijd nauwelijks meer uitzicht op een goed resultaat. Al na vijftig seconden had doelman Victor Boutrsgirgis de puck voor de eerste keer achter zich liggen toen Petr Jezek op aangeven van Jamie Schaafsma zijn vijfde doelpunt van het seizoen scoorde.

Van daaruit werd het ook niet meer beter voor de Hagenezen. In de achtste minuut was het de jeugdige Niels van Sloun die zijn derde treffer van het seizoen scoorde, alvorens teamcaptain Lambert Keulen er een minuut later 3-0 van maakte. Een voortvarende start van Geleen, waar Den Haag zich niet meer van wist te herstellen, hoewel Jimmy Raats vlak voor het einde van de periode op de pwerplay nog terugsloeg voor het team van speler-coach Kristoff van den Broeck.

Halverwege de wedstrijd zette Geleen voor de tweede keer de turbo aan en voor de tweede keer scoorde de ploeg drie keer in tien minuten tijd. Dean Byvelds, Lambert Keulen en Marek Babic waren de gelukkige schutters voor Geleen in de tweede doorgang. Daarmee nam Geleen een onoverbrugbare voorsprong en kon de derde periode worden afgewerkt voor de statistieken. Alan van Bentem maakte van de gelegenheid gebruik om zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau te scoren, terwijl Kyle Schutte de eindstand van 7-2 op het scorebord bracht.

Den Haag krijgt aankomende vrijdag direct een kans op revanche in eigen huis. De wedstrijd tegen Geleen begint om 20.30 uur.