Eaters logo 465x310

5 oktober 200900:00

Eaters slaat comebacks af

Eaters Geleen weerstond meerdere comebacks van Nijmegen Devils voor een overwinning na penaltyshots. De jonge Kay Gielen converteerde de beslissende pingel namens de Limburgse formatie.

Daarmee klimt Geleen naar de vierde plaats op de ranglijst, terwijl Nijmegen op de vijfde plaats staat. Het team van Chris Eimers heeft echter wel minder wedstrijden gespeeld dan de topvier. De ontmoeting op zondagavond tussen Eaters en Devils was er eentje met een spectaculair scoreverloop. De Limburgers kwamen met 3-0 voor te staan, zagen Nijmegen langszij komen. Daarna pakte Eaters nog twee keer een voorsprong, maar uiteindelijk moesten penaltyshots de beslissing brengen.

Ziga Svete bracht Geleen na een kwartier spelen op voorsprong. De twee voormalige Trappers Dennis ten Bokkel en Niko Suoraniemi maakten er 2-0 van, waarna David Burgess een penaltyshot raakschoot voor de derde Geleense treffer. Daarna kwam Nijmegen terug in de wedstrijd via treffers van Dan McGoff en Nick Deschenes, wat uiteindelijk de voorbode was van een spectaculaire slotperiode.

Hierin zorgde Brad Smulders in eerste instantie op de powerplay voor de gelijkmaker. Zeventien seconden later combineerden Niels van Sloun en Lars van Sloun voor een treffer die Geleen weer op voorsprong bracht. Vijf minuten later zorgde Doug Orr voor de nieuwe gelijkmaker. Daarmee was het nog niet voorbij. Negen minuten voor tijd prikte Lars van Sloun een powerplaygoal binnen, maar dertig tellen later was het Doug Orr die de zaken voor de derde keer in de wedstrijd in evenwicht bracht.

Dat betekende dat penaltyshots uitkomst moesten brengen en die werden door Geleen het beste genomen. Kay Gielen scoorde de beslissende.