18 november 200600:00

Door [email protected]

Eaters troeven Wolves af

Eaters Geleen pakte vrijdag de eerste reguliere overwinning van de bekerronde. In en tegen Den Haag won de ploeg van coach Dave Hyrsky met 3-5. CJ McConnell scoorde twee maal voor de Eaters.

McConnell opende de score vlak voor het einde van de eerste periode. Met nog 26 seconden te gaan prikte hij de puck tussen de benen van Wolves goalie Peter Seton. Vroeg in de tweede periode vergrootte verdediger John Holmes de marge door uit een rebound raak te schieten.

Volgens zowel Geleense als Haagse bronnen speelde Den Haag in de tweede periode een sterke wedstrijd. De ploeg van coach Alexander Jacobs kreeg het echter niet voor elkaar om de inzet om te zetten in een doelpunt. In de 37e minuut was het CJ McConnell die tegen de verhoudingen in zijn tweede treffer van de avond aantekende.

Jamie Visser zette Eaters in de slotperiode op 4-0 voordat de Wolves eindelijk iets terug kon doen. John Gurskis schoot in de 46e minuut op de powerplay de Haagse eretreffer binnen. Eaters bracht de marge enkele minuten later weer terug naar vier door een treffer van Steven Farrer.

In de slotfase hervond Den Haag eindelijk de 'scoring touch'. Twee minuten voor tijd scoorde Lou DiMasi, terwijl Marc Visschers de 3-5 een seconde voor het einde van de wedstrijd op het scorebord zette.

Casper Swart startte de wedstrijd weer in doel voor Geleen. Importgoalie Frank Novello is door complicaties aan zijn gebroken vinger vier weken langer uitgeschakeld dan oorspronkelijk gedacht. Door de zege staat Geleen op een tweede plaats in de bekercompetitie. Den Haag Wolves staat met de meeste gespeelde wedstrijden onderaan de ranglijst met twee punten.