14 december 200700:00

Door [email protected]

Eaters winnen rommelpot

Na een tumultueuze wedstrijd verliet Geleen vrijdagavond het Nijmeegse ijs met een 0-5 overwinning op zak. Er werden in totaal 227 strafminuten uitgedeeld. Jamie Visser scoorde twee maal.

De frustraties groeiden bij beide teams merkbaar gedurende de wedstrijd. Wat begon als een kwalitatief matige, maar erg snelle wedstrijd, ontaardde al in de eerste periode in onaardigheden. Een duwpartij bij het Geleense doel leidde in de veertiende minuut tot een eerste vechtpartij, waarna een aantal spelers richting strafbank mocht.

In de loop van de wedstrijd namen de onvriendelijkheden toe. Vechtpartijen en zelfs een incident met het publiek na afloop van de wedstrijd leverden in totaal vijf spelers een match penalty op. Daarnaast werden nog vier misconducts en een game misconduct uitgedeeld door dienstdoende scheidsrechter Jean Paul de Brabander.

Het verschil tussen de ploegen was niet zo groot als de uitslag doet vermoeden. Geen van beide ploegen speelde een solide wedstrijd, maar Geleen toonde zich de efficientere ploeg. De Eaters scoorden in totaal vier maal op de powerplay.

Akim Ramoul, op aangeven van Jeremy Stasiuk, scoorde als enige in de eerste periode. In de tweede periode kon eerst Andre Selander een rebound in het open net tikken. Jamie Visser toonde daarna aan dat de Nijmeegse special teams dringend aandacht nodig hebben. Met een fraai schot uit een moeilijke hoek zette de Canadees Geleen op een onoverbrugbare 0-3 voorsprong.

In de slotperiode voegde Geleen nog treffers van Stasiuk en nogmaals Visser aan de statistieken toe. Nijmegen zag haar zeldzame kansen tijdens deze wedstrijd allemaal gestopt door de teruggekeerde Frank Novello.

Nijmegen zal het de komende twee wedstrijden in elk geval moeten doen zonder Mike Rice en Dave Stappershoef. Geleen zal het voorlopig moeten stellen zonder de diensten van Andre Selander, Ryan McLeod en Hendrik Ivarsson. Deze spelers werden allen met een match penalty bestraft.

Geleen stijgt door de zege naar de derde plaats in de competitie. Amsterdam volgt op twee punten, maar heeft twee wedstrijden minder gespeeld. Nijmegen behoudt de zesde plek, met vijf punten uit zeven wedstrijden. De Devils mogen zondag op bezoek bij tabelaanvoerder Tilburg Trappers, terwijl Geleen diezelfde dag de hoofdstedelijke Tijgers te gast krijgt.