14 januari 200600:00

Eaters wint in hoofdstad

Eaters Geleen heeft een verrassende 2-4 zege geboekt op regerend landskampioen Amsterdam. Tilburg boekte in Den Haag zijn vierde overwinning op rij, terwijl Nijmegen dit kalenderjaar nog geen wedstrijd gewonnen heeft. Heerenveen was in het Triavium te sterk.

Geleen leidde bijna de hele wedstrijd in Amsterdam. Via Brad McDonald kwam de ploeg op voorsprong, de Duitser Jochen Gross scoorde nog wel de gelijkmaker, zijn eerste punt in Amsterdamse dienst. Daarna was het echter Lambert Keulen die Geleen weer op voorsprong bracht.

Na een doelpuntloze tweede periode was het de beurt aan een andere speler om voor het eerst te scoren voor zijn club. Steve Kruize scoorde twaalf minuten voor tijd de 1-3. Zijn eerste Nederlandse goal sinds het seizoen 1998/99. Mark Tanner bracht de hoofdstedelijken nog wel terug in de wedstrijd, maar via een treffer van Jamie Schaafsma vijf minuten voor tijd besliste Eaters de wedstrijd definitief.

Bij Den Haag draait het op dit moment maar matig en Tilburg Trappers had in de Hofstad dan ook maar weinig moeite voor een volgende zege. Tilburg scoorde in de eerste periode drie keer op de powerplay via Doug Stienstra, Dave Iannazzo en John Versteeg.

Jesse Heerema trof nog wel twee keer doel voor Den Haag, maar Van Biezen, Salonen en voor de tweede keer op de avond Dave Iannazzo bepaalde de eindstand op 2-6.

Nick Verbruggen en TJ Caig scoorden voor Nijmegen, maar het was niet genoeg om tegen Heerenveen de reeks nederlagen te doorbreken. Namens Flyers troffen Tyler Palmiscno, Anton Butuchnov, Jacco Landman en tenslotte Marco Postma in het lege doel.