21 november 200600:00

Door Joep Meijsen

Eaters ziet af van Kruize

Steve Kruize keert niet terug bij Eaters Geleen. Er is geen plek in de selectie voor de terugkeer van de robuuste Nederlands-Canadees. Eaters zoekt nog wel budget voor het aantrekken van een extra verdediger.

Dat zegt bestuurslid technische zaken Danny Peters van Eaters Geleen in het huis-aan-huisblad De Trompetter. 'We hebben voldoende aanvallers. Als we geld kunnen uitgeven, moeten we dat verstandig doen', zegt Peters over de roep bij supporters om de terugkeer van oud-international Kruize.

Steve Kruize maakte afgelopen seizoen bij Geleen een onverwachte comeback in het Nederlandse ijshockey. Hij speelde in totaal dertig wedstrijden, waarin hij goed was voor zes goals, dertien assists en 44 strafminuten. De ervaren aanvaller werd daarbij vooral geprezen om zijn leiderschap op het ijs. Geleen werd in de halve finale van de play-offs door Heerenveen uitgeschakeld.

Het feit dat Kruize niet terugkeert, betekent niet dat de selectie van Eaters voor dit seizoen compleet is. Peters: 'We kunnen nog wat diepte in de verdediging gebruiken. We hebben een buitenlander op het oog, maar daarvoor ontbreken momenteel de middelen. Ik heb deze week gevraagd om zijn komst financieel mogelijk te maken. Daar zijn we nu mee bezig. Dan maken we een kans om tot het einde mee te doen.'

De transfermarkt voor spelers sluit op 1 december. Daarna kan er alleen nog een import worden ingeruild.