ED Finale 2019 Eindhoven GIJS 05

19 maart 201907:41

ED: Eindhoven deelt dreun uit aan Groningen

Eindhoven Kemphanen heeft de eerste wedstrijd in de finale van de Eerste Divisie overtuigend gewonnen. In en tegen Groningen won Kemphanen met maar liefst 0-9. De tweede wedstrijd in de best-of-three serie zal zaterdagavond in Eindhoven worden gespeeld.

De 850 toeschouwers in Kardinge zagen al meteen de aanvalskracht van de bezoekers uit Eindhoven. Willem Bless opende al na 53 seconden de score. Na negen minute verdubbelde de Slowaakse topscorer Rastislav Veres de Eindhovense voorsprong. Daarna ging het helemaal mis voor GIJS. Verdediger Chris van der Vossen kreeg een game misconduct wegens slashing en dat leverde Eindhoven een powerplay van vijf minuten op. Tijdens die powerplay bouwde Arthur van den Hout en Willem Bless de voorsprong verder uit naar 0-4. Een straf tegen Jasper Huizenga van GIJS zorgde ervoor dat Kemphanen het ook nog mocht proberen met twee man meer op het ijs. Veres profiteerde en scoorde zijn tweede doelpunt van de avond: 0-5.

In de tweede periode ging Eindhoven vrolijk door met scoren. Captain Lucca Kluijtmans scoorde in de zesde minuut de zesde treffer voor Eindhoven. In de 34e minuut mocht Eindhoven opnieuw met twee man meer op het ijs op jacht naar een goal. De pas 18-jarige Olaf Schöningh wist tijdens die situatie de 0-7 te scoren. Roderick van den Hout, de aanvaller die tijdens het seizoen terugkeerde in Eindhoven vanuit Nijmegen, zorgde in de derde periode voor het slotakkoord. Met twee treffers bepaalde van den Hout de eindstand op 0-9.

Zaterdagavond om 20.00 uur is de tweede finalewedstrijd in Eindhoven, die ontmoeting zal live te zien zijn op internet. Later deze week zal er hier meer informatie over geplaatst worden op onze website en social media. Makkelijk zal het niet worden voor Groningen. Eindhoven verloor slechts eenmaal een thuiswedstrijd dit seizoen. Dat was op 13 oktober tegen Dordrecht Lions. Destijds won Lions met 2-3 en bij Eindhoven waren Veres en Roderick van den Hout nog niet actifen ook sterkhouder Damian Kluijtmans ontbrak in dat duel.

Foto's: Roel Louwers (ISO sportsfotografie)