Div ED logos 201415

15 december 201420:12

ED: Hijs stopt opmars Amsterdam

Den Haag won in de Eerste Divisie de topper tegen Amsterdam, koploper Zoetermeer hield Tilburg nipt achter zich en Nijmegen klom naar de derde plaats op de ranglijst met een overwinning op Eindhoven.

Den Haag – Amsterdam 5-3
Ruim elfhonderd toeschouwers zagen vrijdagavond een spannende ontmoeting tussen de nummers twee en drie in de Eerste Divisie. Den Haag greep in deze wedstrijd het initiatief, maar weerde daarna maar nipt een comeback van Amsterdam af. Daarmee houdt Den Haag de race om de toppositie met Zoetermeer vol, terwijl Amsterdam een stapje terug doet naar de vijfde plaats op de ranglijst.
Den Haag scoorde drie keer in de eerste twaalf minuten van de ontmoeting. Bas Britstra, Jasper Kick en Stace van Bentem wisten allemaal het net achter Jacob van Duin te vinden. Bryan Hoogenraad en Calvin Pohlman wisten echter namens Amsterdam te scoren in de tweede periode, al zorgde Ben Rurup ervoor dat Den Haag na de tweede periode nog altijd een marge van twee goals over had.
Daniel Lam bracht vier minuten voor tijd de Amsterdamse ploeg helemaal terug in de wedstrijd, alvorens Jasper Kick ruim een minuut voor tijd de wedstrijd op slot gooide.

NIJA/Eindhoven – Nijmegen 1-4
Eindhoven moest het doen zonder Bohuslav Subr als coach. De NIJA-coach was nog met de U20 in Tallinn. Clifton Jegers verving hem in de bank. Kemphanen kwam onder leiding van de interim al na en paar minuten spelen op voorsprong via Angelo van Hulten, maar nog in de eerste periode was het Mitchel Knoop die Devils langszij bracht.
De ervaren Wesley Hendriks bracht Nijmegen op de powerplay op voorsprong, alvorens Harrie Verdonschot de marge verder vergrootte. In de slotminuut van de ontmoeting was het Peter Vissers die de puck in het lege net schoot om de 1-4 eindstand op het scorebord te brengen. Nijmegen neemt door de winst de derde plaats over van Amsterdam, Eindhoven staat voorlopig derde van onderen in de Eerste Divisie.

Zoetermeer – Tilburg 7-5
Bijna vijfhonderd toeschouwers in het Silverdome zagen een doelpuntrijk duel tussen de nummers Ă©Ă©n en voorlaatst van de ranglijst. Ze zullen er echter niet op hebben gerekend dat het ook een spannend duel werd. In de slotseconden stond Trappers echter maar Ă©Ă©n goal achter en de empty netgoal van Rocco van Hoorn was dan ook een opluchting voor Panters.
Na twintig minuten spelen stond het 3-3, Onur Mete (2) en Tim Donders scoorden namens Tilburg, terwijl de thuisclub Thomas Borgman, Joy Turpijn en Tobias Kathan zag scoren.
Tilburg greep vroeg in de tweede periode zelfs het initiatief via een goal van Danny Donders, alvorens Zoetermeer in de slotfase drie keer scoorde in minder dan vier minuten. Michiel van der Spek, Quincy Merk en Scott van den Elskamp verzorgden de productie.
De slotperiode zag Tilburg vijf minuten voor het eindsignaal terugkomen tot op Ă©Ă©n goal via Sander Horvers, alvorens Rocco van Hoorn de winst definitief in eigen huis hield. Zoetermeer blijft daarmee koploper met Ă©Ă©n punt voorsprong op Den Haag, terwijl Tilburg op vier punten blijft staan en daarmee voorlaatste is op de ranglijst.

Groningen – Den Bosch 6-1
Vijfhonderd toeschouwers in Groningen zagen een ruime overwinning op Den Bosch, dat voorheen nog puntgelijk stond met GIJS. Danny Kerstholt en Sebastiaan Snijder hadden ieder twee goals, terwijl ook Rodney en Kevin Kuiper tot scoren kwamen. Het enige tegendoelpunt kwam van de stick van Tom Hemmes. Groningen staat puntgelijk met Nijmegen, terwijl Den Bosch daar nu twee punten op achterstaat.

Dordrecht – Heerenveen 8-2
Stefan Collard won zijn eerste wedstrijd als hoofdcoach bij Dordrecht met 8-2 van het tweede team van Flyers. Na twintig minuten had Lions nog maar een marge van een goal, maar in het restant van de ontmoeting liep Dordrecht uit naar een ruime zege. Levi Boer en Willy Schut hadden twee goals, Milan Boer, Willy Schut, Floris Veenhuizen, Philipe Boutrsgirgis en Jasper Busink de overige goals. De tegengoals kwamen van Jari Hiemstra en Jeroen Beeksma. Dordrecht heeft nu tien punten en houdt aansluiting met de subtop in de Eerste Divisie. Flyers blijft met de vier punten uit de eerste twee wedstrijden van het seizoen onderaan staan.