Ed logos 200910

18 februari 201000:00

Door Remco

ED: Kaarten zijn geschud

De halve finales in de Eerste Divisie zijn bekend. Zoetermeer Panters heeft het thuisvoordeel tegen het selectieteam van Tilburg Trappers. De andere halve finale gaat tussen de finalisten van vorig seizoen: Hijs Hokij Den Haag en Red Eagles Den Bosch.

Komend weekeinde komt er een einde aan het reguliere seizoen in de Eerste Divisie. De deelnemers aan de play-offs zijn al bekend. De enige vraag is nog wie het seizoen op de tweede plaats afsluit. Momenteel staat Den Bosch nog op deze plek maar Den Haag heeft de beste papieren. Als de Hagenaars zaterdag in eigen huis winnen van Smoke Eaters Geleen dan wordt de ploeg van Marc Visschers tweede.

Zoetermeer is in ieder geval al verzekerd van de eerste plek en daarmee ook van het thuisvoordeel in de play-offs. Zoetermeer versloeg vorige week Den Haag in de topper van de Eerste Divisie. In een fantastische wedstrijd zagen ruim 900 toeschouwers hoe Zoetermeer de wedstrijd met 4-2 won. De bezoekers uit Den Haag hadden goalie Jonathan Jobin en aanvaller Willy Schut overgehaald van het eerste team.

Clint Soer, Ă©Ă©n van de vaste goalies van Hijs, heeft besloten om te stoppen met ijshockey waardoor Jobin als nieuwe goalie mocht opdraven. Willy Schut zal de rest van het seizoen afmaken bij het tweede team van Den Haag omdat Schut bij het eerste team op te weinig ijstijd kan rekenen. Ondanks een prima optreden van Jobin kon de jonge Canadees niet voorkomen dat Zoetermeer onder leiding van uitblinker Jan Safar de drie punten pakte.

Zoetermeer opende de score na zes minuten via Dennis van der Bol. Twee doelpunten van John Versteeg in de tweede periode gaven Hijs een 1-2 voorsprong. Lang kon Den Haag niet genieten want nog voor de tweede pauze bracht Mike Topic beide ploegen op gelijke hoogte.

De game-winning goal viel aan het begin van de derde periode. Jan Safar schoot raak vanaf de blauwe lijn en liet daarmee Jobin kansloos. Vlak voor tijd gooide Joy Turpijn de wedstrijd op slot door de vierde goal te scoren voor Panters.

Afgelopen weekend maakten beide ploegen geen fout. Den Haag won eenvoudig thuis van Tilburg met 8-3 en Zoetermeer behaalde een monsterzege in Utrecht: 2-16. Voor Den Haag wist John Versteeg maar liefst viermaal te scoren. Jeroen Admiraal en Joy Turpijn waren voor Zoetermeer het meest trefzeker in Utrecht. Beide spelers behaalden een hattrick.