Ed Lions Panters 250120 08

28 januari 202010:00

Door Remco

ED: Play-offs naderen met rasse schreden

Het reguliere seizoen van de Eerste Divisie zit er bijna op. Afgelopen weekend was al een mooi voorproefje op de eerste ronde van de play-offs met zeven ontmoetingen tussen een ploeg uit poule A tegen een ploeg uit poule B.

Eindhoven Kemphanen en Amsterdam Tigers zijn al zeker van een bye in de eerste ronde van de play-offs. Beide ploegen strijden volgende week op de laatste speeldag nog wel om het thuisvoordeel tijdens de gehele play-offs. Eindhoven won dit weekend de lastige uitwedstrijd tegen OrangeGas Capitals Leeuwarden met 4-6. Leeuwarden kwam in de eerste periode tot tweemaal toe op voorsprong, toch wist Eindhoven de periode af te sluiten met een 2-2 stand. In de tweede periode sloeg Eindhoven toe met drie onbeantwoorde doelpunten. Mike Verschuren had een hattrick namens Eindhoven, Joey Beeren was goed voor twee goals. Tycho Houben scoorde tweemaal voor de thuisploeg.

Amsterdam maakte ook geen fout tegen de hekkensluiter van poule A. Amsterdam won met 0-8 van Red Eagles Den Bosch. Calvin Pohlman scoorde twee doelpunten voor Tigers, de captain scoorde zowel de eerste als de laatste treffer. Amsterdam neemt het in de laatste wedstrijd op tegen Zoetermeer Panters. Het moet wel heel raar lopen wil Amsterdam in die wedstrijd geen driepunter pakken. Amsterdam heeft twee punten minder dan Eindhoven, het moet dus hopen op een uitglijder van Kemphanen. De Eindhovenaren hebben een hele lastige laatste wedstrijd met een uitwedstrijd in Dordrecht, de nummer twee van poule A.

Dordrecht Lions en Yeti’s Breda zijn in gevecht om de tweede plek in poule A. De tweede plek levert een play-off ontmoeting op met Zoetermeer Panters, de enige ploeg in de Eerste Divisie zonder overwinning. De uiteindelijke nummer drie zal het moeten opnemen tegen Utrecht Dragons. Met het oog op die mogelijke play-off tegenstander won Breda dit weekend met 2-7 in Utrecht. Bjorn Willemse noteerde een hattrick voor de ploeg uit Breda. In de derde periode waren er twee vechtpartijen in de Domstad, dat leverde match penalty’s en dus schorsingen op voor Kolton Dunwoody en Dylan Collard (Utrecht) en Floris van Lieshout (Breda). Ook waren er game misconducts voor Jonty van den Berg en Mitch de Hondt (Breda) en Cain Stojanovic (Utrecht). Daarmee kwam de teller qua strafminuten op 178 minuten.

Dordrecht walste over Zoetermeer heen. Het werd uiteindelijk maar liefst 22-0 voor Lions. Good old Don Galjaard verstevigde zijn eretitel als topscorer aller tijden in Dordrecht met vijf goals en drie assists. Martijn Broerse en Falco Veenhuizen schreven allebei een hattrick op hun naam. De 16-jarige goalie Bas van de Brugge verdiende zijn eerste shutout in de Eerste Divisie. Dordrecht verdedigt volgende week tegen Eindhoven een voorsprong van één punt op Breda. De Yeti’s nemen het volgende week ‘thuis in Tilburg’ op tegen Den Haag.

Fotograaf René Kamps leverde weer mooie foto’s vanuit Dordrecht:

In Poule B strijden UNIS Flyers Toekomstteam en GIJS Groningen om de tweede plek. Beide ploegen hebben 32 punten maar Heerenveen komt nog twee keer in actie. Een tweede plek geeft recht op een play-off duel met Den Bosch, de nummer drie zal uitkomen tegen Smoke Eaters Geleen. Zowel Heerenveen als Groningen wonnen dit weekend in eigen huis. Heerenveen won eenvoudig met 7-2 van Nijmegen Devils 2. Tony Demelinne had een hattrick voor Flyers, waar ook Kevin Nijland een doelpunt scoorde. Voor Nijmegen scoorde Yordie Mater beide treffers. Nijmegen eindigt door de nederlaag als vierde in poule A, zij moeten afwachten of Leeuwarden of Den Haag de tegenstander zal zijn in de play-offs.

Groningen won thuis met 9-6 van Tilburg Trappers 3. Maar liefst 730 toeschouwers in Kardinge zagen Alexander Zimbelmann een hattrick scoren. Trappers is al verzekerd van de vijfde plek in poule B en heeft dezelfde potentiële play-offs tegenstanders als Nijmegen.

Hijs Hokij Den Haag 2heeft de vierde plek nog in zicht na een 4-2 overwinning op Smoke Eaters Geleen. Den Haag wist pas in de laatste vier minuten puntverlies te voorkomen. Jelle Kronenburg en Diordy Vols zorgden voor de 3-2 en 4-2. Hijs kan Leeuwarden nog passeren bij winst op Breda volgende week en puntverlies van Leeuwarden in Groningen.

Screenshot 2020 01 27 At 20 00 35

Delen