Div ED logos 201415

1 maart 201508:45

ED: Volop spanning in play-offs

In tegenstelling tot de Eredivisie, zijn de play-offs in de Eerste Divisie bijzonder spannend. Zaterdagavond wonnen Zoetermeer, Amsterdam en Nijmegen hun eerste wedstrijd in de kwartfinale.

Zoetermeer Panters won danzkij een sterke tweede periode met 4-3 van Eindhoven/NIJA. De jonge ploeg uit Brabant nam al snel een 0-2 voorsprong via Damian Kluijtmans en Danny Stempher. Vlak voor het einde van de periode deed Marko van Leeuwen wat terug voor Panters. In de tweede periode sloeg Zoetermeer toe met drie doelpunten. Pascal van de Velde, Thomas Borgman en Joy Turpijn zorgden voor de productie.

Vier minuten voor het einde van de wedstrijd viel de belangrijke 4-3. Danny Stempher wist shorthanded zijn tweede van de avond te scoren en daarmee het verschil voor de tweede ontmoeting terug te brengen naar 1 doelpunt. Zondagmiddag om 17.00 uur is de tweede wedstrijd van deze best-of-two serie in Eindhoven.

Amstel Tijgers heeft de eerste slag gewonnen in de kwartfinale tegen Dordrecht Lions. Calvin Pohlman bracht Amsterdam na vijf minuten op 0-1. Via twee doelpunten van Willy Schut stond de thuisploeg na twee periodes op een 2-1 voorsprong. In de derde periode maakte Amsterdam het verschil. Daniel Lam, Olivier Leenders en Julian Berteling waren trefzeker waardoor de ploeg uit de hoofdstad met een 2-4 overwinning vertrok uit Dordrecht. Amsterdam kan zondagmiddsag om 17.45 uur het karwei thuis afmaken in de tweede wedstrijd in de Jaap Edenhal.

Ook Nijmegen Devils won een lastige uitwedstrijd. De ploeg van coach Ronnie Plamont won met 2-3 van GIJS Groningen. Nijmegen pakte tot tweemaal toe de leiding in de eerste periode dankzij twee treffers van Jake Hendriks. De 800 toeschouwers in Kardinge zagen Zahir Hup scoren voor GIJS zodat Nijmegen kon rusten met een 1-2 voorsprong.

Aan het begin van de tweede periode kwam GIJS langszij via een goal van David Bartos. Het winnende doelpunt viel dertien minuten voor het einde van de wedstrijd en werd wederom gescoord door de familie Hendriks. Ditmaal was het oudere broer Wesley Hendriks die goalie Jeff Honebeeke wist te passeren: 2-3. Nijmegen moet de voorsprong zien vast te houden in het eigen Triavium. De tweede wedstrijd in de Keizerstad begint zondagmiddag om 16.45 uur.