24 oktober 200400:00

Edlund brengt Wolves winst

Den Haag Wolves is vooralsnog onverslaanbaar in de eigen ijshal. Zaterdagavond klopte de Haagse formatie een sterk verzwakt Tilburg Trappers met 5-3. De Zweed Frederik Edlund had twee treffers voor het team van speler-coach Kristoff van den Broeck.

Tilburg is de club in de Challenge Cup die het meeste te lijden heeft onder de voorbereidingen van Oranje op het Olympisch Kwalificatietoernooi. Het team is het grootste deel van de verdediging kwijt, enkele aanvallers en ook nog de coach. Interim-hoofdcoach Rene de Hondt moest naar Den Haag met slechts vijftien spelers, waaronder voor het grote ijshockeypubliek onbekende namen als Max van Lieshout en Jeroen van de Broek.

Toch kende Trappers een goede start in de wedstrijd, maar het tekort aan spelers zal ongetwijfeld hebben bijgedragen aan de uiteindelijke nederlaag na zestig minuten. Na een kwartier speler was het Casey Vanschagen die de Tilburgers de voorsprong gaf. Anderhalve minuut later verzorgde Jeff Trembecky een assist die door Dennis Donders werd afgemaakt. Voor zover bekend was dit zijn eerste goal als een senior.

Over senioren gesproken, Tristan Senior is een belangrijke spil voor de Haagse formatie. Klein, snel en bijzonder schaatsvaardig. Na zeven minuten in de tweede periode scoorde Senior zijn team-leidende vierde treffer van het seizoen op aangeven van Elmer Kuik en Tim Willis. Robert van Yperen miste vrijdagavond de wedstrijd tegen Nijmegen, maar keerde een dag later terug in de opstelling om halverwege de wedstrijd de gelijkmaker binnen te schieten.

Trappers wist niet van opgeven. Vijf minuten later was het Stanislav Nazarov die het net wist te vinden op aangeven van Steve Linders en Joep Andries. Een straf voor Robbert Maas wegens tripping bood Den Haag echter de kans om definitief langszij te komen. Op de powerplay verzorgde Kristoff van den Broeck de assist die door Frederik Edlund werd binnengeschoten.

Diezelfde Edlund, een in Nederland studerende Zweed, maakte na zeven minuten in de derde periode de winnende goal. De Canadees Francis Collin bevestigde de Haagse zege amper twee minuten later.

Den Haag ontvangt volgende week zaterdag Nijmegen Emperors. Tilburg Trappers speelt vandaag al gastheer tegen Heerenveen.