14 oktober 200300:00

Eerste Divisie Roundup

Groningen maakte haar comeback in het Nederlandse ijshockey met een overtime-zege op Eindhoven. Den Haag en Nijmegen bleven ongeslagen, terwijl Utrecht, Dordrecht en Heerenveen de eerste overwinningen van de nieuwe jaargang boekten.

Manitas Demelinne had vrijdagavond drie treffers voor Den Haag in de ruime 13-3 zege op Utrecht. Jeroen Admiraal en player/coach Kristoff van den Broeck hadden ieder twee treffers voor de ploeg uit de residentie, terwijl ook Marco Kronenburg, Bas de Haan, Robert van Yperen en Sven Karlson het net wisten te vinden. Voor Utrecht scoorden ex-Amsterdammers Francois Kohler en Johnny Larson, terwijl ook Kees Slagboom tot scoren kwam.Utrecht boekte zaterdagavond in eigen huis een krappe 3-2 zege op het tweede team van Tilburg Trappers>. De ploeg uit Brabant kwam nog wel op voorsprong, maar zag Utrecht in de derde periode voorbijschuiven. Tilburg scoorde in de slotfase nog wel een aansluitingstreffer, maar kon geen gelijkmaker forceren. De empty-netter van Lars Scharp werd net na het eindsignaal gescoord.Groningen en Eindhoven maakten hun rentree tegen elkaar in de grote hal in Eindhoven op zaterdagavond. De eerste Groningse treffer in dit comeback-seizoen werd door speler/trainer David Bartos gescoord. Even later was het ex-Geleen-speler Tonny Vorselen die de eerste Eindhovense treffer van het seizoen scoorde. Vorsselen en Bartos wisten beiden nog een keer het net te vinden voor Groningen, terwijl Gideon de Voogd tegenscoorde voor Eindhoven. Timothy Gerritsen schoot Eindhoven een minuut voor tijd de overtime in, maar Ron Fish van Groningen zorgde ervoor dat de punten mee konden naar het hoge Noorden.Zondagavond was het de beurt aan Heerenveen om in eigen huis de eerste punten van het seizoen te pakken. Terwijl het eerste team in Geleen naar een nederlaag werd gespeeld, won Heerenveen II met 10-2 van het tweede team van Geleen. Brent Jansen en Raymond Kaspers hadden ieder twee treffers voor Heerenveen, terwijl de twee treffers van Dean Bakx voor Geleen slechts een schrale troost waren.Groningen leed op zondag een nederlaag in overtime tijdens haar debuut in eigen huis. Tegen Nijmegen Tigers had Ron Fish twee goals en een assist namens Groningen. De grote man bij Nijmegen was Rob Delcliseur die drie keer scoorde. Groningen maakte er een spannende wedstrijd van door in de laatste twee minuten een 5-3 achterstand weg te werken, maar na vijf minuten in overtime scoorde Nicky Janssens de winnende goal voor de ploeg van Alex Andjelic en Jan Bruijsten.Dordrecht Lions begon vorige week met ruime nederlagen tegen Den Haag en Nijmegen, maar behaalde zondag in de thuiswedstrijd tegen Eindhoven een benauwde 6-5 zege. Rene Vugts had een goal en twee assists namens Eindhoven, met coach Risto Mollen in de line-up, maar de winnende goal werd drie minuten voor tijd door Jorne Kloots gescoord.