6 januari 200600:00

Door Joep Meijsen

Eerste punten Trappers

Tilburg Trappers heeft de eerste punten van de competitie binnen. Jeff Trembecky had drie assists in de 2-5 zege op Nijmegen Emperors. Namens de ploeg uit de Keizerstad nam Jake Brenk beide treffers voor zijn rekening. In de andere wedstrijden klopte Amsterdam Heerenveen voor de derde keer in een week en won Geleen in Den Haag.

Nijmegen kwam via Brenk op voorsprong, maar keek na de eerste periode toch tegen een achterstand aan. Eerst was het Niklas Oskarson die met een one-timer raakschoot op de powerplay. Enkele minuten later zette Dave Iannazzo Trappers bijna rechtstreeks uit een face-off op voorsprong.

Vroeg in de derde periode maakte Trappers na fouten achterin bij Nijmegen makkelijk de 3-1. Doelpuntenmaker was John Versteeg. Nijmegen maakte nog een vuist via Brenk, die na een snelle rush oog in oog kwam te staan met Martin Trommelen en op prima wijze raakschoot.

Diezelfde Trommelen zat echter verder succes van Nijmegen in de weg, waarna Trappers dankbaar de wedstrijd besliste. Eerst veranderde Casey Vanschagen een schot van afstand keurig van richting, vervolgens schoot Joel Salonen vlak voor tijd de 2-5 binnen. Bij Nijmegen was Kyle Nixon de startende keeper. Hij werd na de derde tegengoal vervangen door Casper Swart.

Amsterdam klopte in eigen huis Heerenveen Flyers met 4-3. Voor de Amsterdammers was het na de twee bekeroverwinningen van afgelopen week de derde zege op rij tegen de Friezen. Beide ploegen hielden elkaar lang in evenwicht, maar Amsterdam nam in de slotfase definitief afstand van Heerenveen. Bohuslav Subr had twee goals voor Amsterda, terwijl Aaron van Leusen en Marcel Kars ook het net wisten te vinden. Matt Korthuis, Don Nichols en Sander Dijkstra scoorden de Friese doelpunten.

Eaters Geleen won in Den Haag met 3-5. Den Haag kwam tot twee keer toe op voorsprong in de eerste twee periodes, maar moest in de laatste tien minuten de winst aan Geleen laten. Patrick Finnegan, Himmie Raats en Tristan Senior scoorden voor Den Haag, terwijl Jamie Visser, Chad Euverman, Ryan Held (2) en Jason Silverthorn voor de Geleense doelpunten zorgden. Steve Kruize had drie assists.