Flyers juich 200910

4 oktober 200900:00

Door Joep Meijsen

Eerste punten voor Flyers

Heerenveen Flyers pakte zondagavond de eerste punten van het verse seizoen. Hans Kroon en Andrey Levitin hadden twee goals en een assists in een 7-2 overwinning op Amstel Tijgers.

Daarmee is Amsterdam nu nog de enige puntloze club in de eredivisie. De ploeg van Ron Berteling stelde het ook vandaag zonder Andrew Winnik, terwijl ook Kent Merriam afwezig was. Daarmee mist de hoofdstedelijke ploeg nog een deel van de routine die de jonge ploeg goed kan gebruiken.

Een straf tegen Bert van den Braak leverde Flyers de eerste doorbraak op. Na dertien minuten spelen wist Andrey Levitin shorthanded Casper Swart te verschalken. Kort voor het einde van de periode verdubbelde Hans Kroon de Friese voorsprong. Halverwege de wedstrijd was deze feitelijk beslist. Een powerplay-goal van Michael Nason en de tweede treffer van Hans Kroon zorgden daarvoor.

Toch beschikt Amstel Tijgers over enkele jonge spelers die veel beloven. Joey Oosterveld is een speler met een verhaal. Het is nog niet zo lang geleden dat zijn loopbaan ten einde leek. Intussen speelt hij regelmatig in de toplijn van Amsterdam met Marcel Kars en laat zien veel potentie te hebben. In het slotstuk van de tweede periode sloegen de Amsterdammers twee keer toe in een halve minuut. Eerst via Oosterveld, daarna via de altijd gevaarlijke Marcel Kars.

De slotperiode was echter duidelijk weer voor Flyers. Andrey Levitin met zijn tweede van de avond, Paul Vincent en de dit weekeinde in de opstelling van Flyers teruggekeerde Jamie Visser namen de goals voor hun rekening. Bij Flyers keepte Stephane Cesar de volledige wedstrijd.