16 oktober 200500:00

Eerste thuiszege Wolves

De Wolves uit Den Haag hebben hun eerste thuiszege van het nieuwe seizoen geboekt. Ian Page scoorde de winnende treffer halverwege de wedstrijd in de 3-2 winst op Nijmegen. Heerenveen hield thuis een doelpuntenfeestje tegen Herentals, terwijl Leuven nipt won van Deurne.

Den Haag - Nijmegen 3-2

Nijmegen Emperors, met Casper Swart op doel, kwam voor zeshonderd toeschouwers in de Uithof in Den Haag na vijf minuten op een voorsprong via de achste seizoentreffer voor TJ Caig. Een van de assists kwam op naam van de 16-jarige Tristan Cameron Harper, die daarmee zijn eerste punt in Nijmeegse dienst scoorde.

De vreugde voor Nijmegen duurde echter niet lang. Na een kwartier spelen had Den Haag het initiatief in de wedstrijd in handen. Eerst scoorde Dean Byvelds de gelijkmaker, vervolgens bracht de snelle Tyler Middlebrook de Wolves op voorsprong.

Ian Page maakte er halverwege de wedstrijd 3-1 van op aangeven van Andri Salomonson en dat bleek genoeg om de winst in eigen huis te houden. Door een treffer van Huub Verdonschot vlak voor het einde van de tweede periode kwam Nijmegen nog terug tot op Ă©Ă©n treffer. Het lukte de formatie van Alexander Jacobs en Lawrence Sacharuk echter in het restant van de speeltijd niet om de Haagse doelman Brock McGillis nog een keer te verschalken.

Heerenveen - Herentals 13-1

Herentals is een maat te klein voor de Coupe der Lage Landen. De ploeg telt een aantal jonge, getalenteerde spelers, maar mist de routine en de kwaliteit om het de Nederlandse clubs moeilijk te maken. Voor slechts 597 toeschouwers maakte Heerenveen er dan ook een doelpuntenfestijn van.

Vooral Tyler Palmiscno poetste zijn statistieken behoorlijk op. Hij kwam tot drie goals en twee assists. Marco Postma had drie assists, Matt Korthuis twee goals en een assist, Jeroen van Olphen drie assists en Anton Butochnov twee goals en een assist. Daarmee profiteerde bijna iedere Flyer van het open huis van Herentals.

De Belgen hadden nog wel een moment van vreugde na tien minuten, toen Gunther Coenen de eretreffer op zijn naam bracht.

Leuven - Deurne 4-3

Kim Hramoff scoorde na iets meer dan een minuut spelen in overtime de winnende treffer namens Leuven tegen Phantoms Deurne. In een gelijkopgaande wedstrijd tussen de twee favorieten voor de titel in België tekende Joris Peusens voor twee treffers in de tweede periode om Leuven op voorsprong te brengen, maar Kristof van Looy bracht de ontmoeting vlak voor het einde van de tweede periode weer in evenwicht. Toen de derde doorgang geen treffers bracht, werd de overtime noodzakelijk.

Eerder in de wedstrijd bracht Hendrik de Geer de spookploeg uit Deurne op voorsprong, Sammi Lipsonen verzorgde de gelijkmaker, terwijl Emil Tobiasson Harris het voordeel weer naar Deurne trok.