10 februari 200700:00

Eerste verlies voor Grizzlies

Het selectieteam van Tilburg Trappers zette een grote stap richting de tweede plaats in de reguliere competitie. De Tilburgers versloegen Groningen met 7-3. Voor koploper Groningen betekende dit de eerste nederlaag van het seizoen.

Groningen Grizzlies heeft een wijze les geleerd in Stappegoor. Ook al is Groningen de grote favoriet voor de titel, ze kunnen zich geen gemakzucht veroorloven. De wedstrijd begon rommelig mede door een aantal vroege straffen. Scheidsrechter Sven Bergman liet daarna beide ploegen wat vrijer zodat het een steeds leukere pot werd. Groningen speelde slordig terwijl Tilburg moeite had om in de wedstrijd te komen.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Adam Sinewitz mocht alleen op goalie Ian Meierdres afgaan maar de 22-jarige Amerikaan zag zijn inzet worden gekeerd door de jonge Tilburger. De Groningers kwamen op voorsprong na dertien minuten. Kevin Kuiper soleerde prachtig door de Tilburgse defensie en vond daarna de vrijstaande Danny Kerstholt die eenvoudig de puck langs Meierdres kon tikken.

In de tweede periode kwam Tilburg eindelijk op dreef. Groningen werd al snel gewaarschuwd toen Jeroen van den Broek twee dotten van kansen kreeg. De eerste kans schoot van den Broek over en de tweede inzet resulteerde in een redding van goalie Tom Korte. Routinier Henry de Kort zette beide ploegen in de 22e minuut op gelijke hoogte. Tilburg was duidelijk de meest gretige ploeg in de tweede periode en speelde zeer gedisciplineerd.

Na 28 minuten spelen schoot Dennis Donders Tilburg op een 2-1 voorsprong. Met Groningen-speler Kenneth Keijzer op de strafbank, vloog het schot van Donders vanaf de blauwe lijn zomaar in de bovenhoek. Lang kon Tilburg niet genieten van de voorsprong want direct daarna scoorde Adam Sinewitz de gelijkmaker voor Groningen.

Toch zou Tilburg in het restant van de tweede periode de wedstrijd beslissen. Henry de Kort, Jeroen van den Broek en Angelo van Hulten scoorden allen om Trappers een ruime 5-2 voorsprong te bezorgen na veertig minuten spelen. Tom Korte stak net als de rest van zijn ploeg bepaald niet in de allerbeste vorm. De talentvolle jonge goalie ging vooral bij de goal van Angelo van Hulten niet vrijuit. Een houdbaar schot van Tim Donders gleed onder Korte door en van Hulten was er snel bij om de puck het laatste zetje te geven.

Groningen kwam nog sterk uit de startblokken in de derde periode maar Tilburg kwam nooit echt in gevaar. Angelo van Hulten besliste de wedstrijd in de 50e minuut. Jeroen van den Broek gaf de assist vanachter het doel en van Hulten schoot de puck strak in de rechterhoek. Daarna wisten beide ploegen nog eenmaal te scoren zodat de eindstand bleef steken op 7-3.

Als Tilburg zondag de uitwedstrijd tegen Eindhoven wint, dan zal de ploeg van Nick Rohde op de tweede plaats eindigen in de reguliere competitie.

Zoetermeer - Dordrecht

Zoetermeer verzekerde zich van de laatste play-off plek door Dordrecht Lions met 7-3 te verslaan. De ploeg uit Dordt sloot de eerste periode nog af met een 2-3 voorsprong door onder andere twee goals van Joop Visser. In de tweede periode boog Zoetermeer de wedstrijd om door maar liefst vier maal te scoren. Dennis van der Bol wist twee maal te scoren voor de Panters. Thomas ter Haar bepaalde de eindstand op 7-3 door de laatste goal voor zijn rekening te nemen in de derde periode. De Panters kunnen zich nu opmaken voor de halve finale tegen Groningen Grizzlies.