Eaters vs kemphanen 281012

28 oktober 201222:28

Eerste zege Hyc; Eaters wint in moeilijk weekend

Geleen Eaters legde zondag steviger beslag op de vierde plaats van de ranglijst met een overwinning in overtime tegen Eindhoven Kemphanen. Herentals wist voor het eerst dit seizoen te winnen in de Eredivisie. De Belgen waren met 10-3 te sterk voor Amsterdam.

De wedstrijd in Geleen begon met een indrukwekkende minuut lawaai voor André Engwegen, de vader van Lars Engwegen, die vrijdagavond overleed. De gebeurtenis zorgde ervoor dat er een donkere wolk hing boven het speelweekeinde van Eaters. De avond eindigde toch positief voor de Limburgers met de winnende treffer van Michael Looby na ruim 3,5 minuut spelen in de overtime, waardoor Eaters het bonuspunt binnensleepte. De extra tijd was nodig omdat de ontmoeting na zestig minuten in 3-3 was geëindigd.

Voor Kemphanen was het een zuur resultaat. Het was de derde keer dit seizoen dat de overtime werd bereikt, maar ook de derde keer dat op deze manier uiteindelijk toch nog werd verloren. Toch zal het een opsteker zijn in afwachting van de komst van twee nieuwe imports en de terugkeer van een derde dat de ploeg competitieve wedstrijden kan blijven spelen.

Marc Donders scoorde twee keer voor Eindhoven in de wedstrijd, de andere goal kwam van de stick van de weer in goede vorm verkerende Bob Teunissen. Namens Eaters scoorden Jeffrey Mens en David Burgess in de eerste periode en zorgde Erik Tummers in de slotperiode voor de belangrijke derde treffer die de overtime opleverde.

Herentals is op teleurstellende wijze begonnen aan dit seizoen. De ploeg van Bill Morgan werd gezien als een team dat mee zou kunnen gaan spelen om de eerste vier plaatsen. Sinds de openingswedstrijd van het seizoen tegen Geleen op 6 oktober, die in overtime werd verloren, had het team echter geen punt meer gehaald en dus zeven wedstrijden op rij verloren. Met slechts twaalf doelpunten voor was het de minst productieve ploeg in de eredivisie.

Aan beide statistieken werd zondag een einde gemaakt in de wedstrijd om de laatste plaats van de ranglijst tegen Amsterdam. Niet alleen doorbrak Herentals de reeks nederlagen, de ploeg verdubbelde bijna het aantal gescoorde doelpunten. Liefst tien keer troffen de Belgen doel tegen Amsterdam, dat daar maar drie treffers tegenover kon stellen.

Hyc besliste de wedstrijd al in de eerste periode toen de ploeg uitliep naar een 6-2 voorsprong en liep met vier treffers in de slotperiode uit naar een ruime overwinning. Matt Crowell had drie goals voor de thuisclub, terwijl ook Mitch Morgan, Ben Vercammen, Bryan Main (2), Lorens Sneyers, Tyler Melancon en Yente Franssen het net achter Jacob van Duin wisten te vinden.

Namens Amsterdam kwamen Tobias Kathan, John Versteeg en Joey Oosterveld tot scoren. De Amsterdammers wachten na acht wedstrijden spelen nog op het eerste punt van het seizoen. Herentals heeft door de zege nog geen aansluiting gevonden met de middenmoot van de ranglijst, maar heeft in ieder geval de eerste zege nu binnen.