24 oktober 200400:00

Eerste zege voor Eaters

Een zucht van opluchting golfde door Glanerbrook zondagavond. De lokale Eaters boekten met 4-1 tegen Nijmegen hun eerste overwinning van het seizoen. De ploeg van Andy Tenbult is daardoor van de gehate nul af.

De spelers vierden de zege uitgebreid. Na vijf nederlagen op rij was er nu eindelijk gelegenheid om feest te vieren en een collectieve schuiver te maken in de richting van het publiek, dat 645 man sterk was komen kijken naar de ontmoeting met het team van Nijmegen.

Eaters besliste de wedstrijd in de eerste periode. Na iets meer dan vijf minuten spelen, schoot Chad Euverman raak nadat een schot van Lambert Keulen via de boarding achter doelman Casper Swart terugcarambouleerde naar een goede positie vlak voor het net.

Twee minuten later was het weer raak, toen JJ Vanderstam zijn eerste treffer in de Nederlandse competitie binnenschoot. Daarmee stapte Geleen eindelijk over een reeks slechte wedstrijdstarts heen en kon het vanuit een positie van voorsprong de rest van de wedstrijd uitspelen, gesteund door een goed keepende Bjorn Steijlen, in het shirt van Honoré Loos.

De wedstrijd werd in de tweede periode beslist door oer-Eater Lambert Keulen, die shorthanded de puck hoog en hard binnenschoot na een uitbraak van Geleen. Tien minuten voor tijd mocht jongeling Jeffrey Mens nog een keer raakschieten, voordat Jim Nagle op aangeven van John Versteeg anderhalve minuut voor tijd de shut-out van Steijlen verpestten.

Eaters reist komende vrijdag af naar Tilburg, dat de laatste twee wedstrijden heeft verloren. Nijmegen ontvangt op dezelfde dag Heerenveen, dat vooralsnog ongeslagen is in de Challenge Cup.