18 oktober 200800:00

Eerste zege voor HYS Den Haag

HYS Den Haag heeft de eerste zege in het bekertoernooi binnen gesleept. De Hagenezen wonnen met 3-2 van Eindhoven Kemphanen. Eindhoven kwam nog terug van een 3-0 achterstand maar kwam net tekort.

De 400 aanwezige toeschouwers in De Uithof zagen voor het eerst de Haagse ploeg thuis aan het werk. Den Haag speelde tot nu toe alleen nog maar twee uitwedstrijden waardoor de laatste plek op de ranglijst flink vertekent.

De thuisploeg kwam na twaalf minuten op voorsprong. De lange, snelle Tsjech Jan Bohac wist shorthanded de openingstreffer te maken. De tweede periode werd gekenmerkt door veel strafminuten. De Zweedse aanvaller van Kemphanen Peter Wickström mocht na een elbowing met een game misconduct vertrekken. Even later kreeg hij gezelschap van twee spelers. Jimmy Raats en Adam Spinarsky mochten met een match penalty op zak gaan douchen. Dat betekent voor beiden een schorsing van twee wedstrijden. Aan het einde van de tweede periode ook nog een sportief hoogtepunt want Jan-Jaap Natte schoot zijn ploeg naar een 2-0 voorsprong.

Matt Korthuis leek in de 43e minuut de wedstrijd op slot te gooien door er 3-0 van te maken maar Eindhoven is niet voor niets de verrassing tot nu toe in de bekercompetitie. Tyler Hilbert bracht de spanning terug na 47 minuten spelen. Een moedige tactische ingreep van coach Leo van den Thillart zorgde voor een spannende slotfase. Robert Horak werd een minuut voor tijd naar de strafbank gestuurd. Van den Thillart nam direct een time-out en haalde zijn goalie van het ijs. Met zes Kemphanen tegen vier Hagenezen viel de aansluitingstreffer binnen tien seconden. De kleine, behendige Kevin Galerno tikte de puck langs Tim Knudsen en bracht daarmee de eindstand op 3-2 want verder zou Eindhoven niet komen.