Tijgers eimers

5 september 200600:00

Door Joep Meijsen

Eimers/Schaafsma onzeker

Het is nog niet zeker of Chris Eimers en Alexander Schaafsma dit seizoen weer voor Amstel Tijgers zullen spelen. Het sportkatern van De Telegraaf maakte afgelopen week melding van een contractverlenging voor het duo, maar deze berichtgeving was te voorbarig.

Dat heeft IJshockey.com vernomen. De spelers zelf bevestigen dat er inderdaad nog geen overeenstemming is met Amsterdam over het komende seizoen, maar onthouden zich op dit moment verder van commentaar. Beide spelers maken sinds het seizoen 1998/99 deel uit van de selectie van Amsterdam, waarbij Schaafsma twee jaar geleden een deel van het seizoen in Heerenveen speelde.

Amsterdam is bezig met een verjonging van de selectie. Daartoe zijn inmiddels spelers als Jordy van Oorschot, Eric Hoogvliets, Victor Boutrs-Girgis en Ivy van den Heuvel aangetrokken. Daarnaast hoopt de club de ervaren kern van de afgelopen jaren deels te kunnen behouden. Leo van den Thillart en Tommie Hartogs spelen het komende seizoen weer voor de hoofdstedelijke formatie, terwijl gesproken wordt met Eimers en Schaafsma.