Flyers vd braak vs geleen 1112

27 augustus 201211:25

Door Joep Meijsen

Einde loopbaan voor Van den Braak

Bert van den Braak hangt met onmiddellijke ingang zijn schaatsen aan de wilgen. De 29-jarige aanvaller heeft te veel last van de kuitbeenblessure die hij vorig jaar opliep bij een uitwedstrijd in Leuven.

Dat meldt Friesland Flyers op de eigen homepage. Van den Braak was jarenlang een vaste keuze in de nationale ploeg en speelde de laatste vijf seizoenen in Heerenveen. Daarvoor was hij onder meer actief bij Nijmegen, Amsterdam en in Noord-Amerika voor de Lone Star Cavalry.

Afgelopen jaar kwam hij tot maar 25 wedstrijden bij Friesland Flyers, waarin hij zes goals en 18 assists liet noteren met 38 strafminuten. Van den Braak debuteerde in 1998/99 op jonge leeftijd bij Amsterdam en won met die club en met Tilburg Trappers twee keer de nationale beker. Naast zijn blessure speelt ook zijn maatschappelijke loopbaan een rol bij de beslissing te stoppen met ijshockey op topniveau.

De Friese club maakt tevens bekend dat jeugdinternational Tony Ras de overstap maakt van Den Haag naar Heerenveen. In 43 wedstrijden had hij afgelopen jaar een goal en drie assists voor Den Haag. Ras, geboren in Den Haag, speelde eerder voor de jeugd van Keulen. Hij is na Tony Demelinne en Jurryt Smid de derde Nederlandse speler die Den Haag inruilt voor Heerenveen.