29 november 200600:00

Door Remco

Einde seizoen voor Muller

Robert Müller van Mannheim zal dit seizoen niet meer in actie komen. Twee weken geleden werd een hersentumor ontdekt bij de 26-jarige goalie. De komende weken ondergaat Müller een intensieve behandeling om de tumor volledig te doen verdwijnen.

Na het eerste onderzoek in een kliniek in Heidelberg ontdekten de artsen dat Müller getroffen was door een kwaadaardige hersentumor. De komende weken zal Müller chemotherapie ondergaan om de tumor te bestrijden en verwijderen. De artsen hebben laten weten dat Müller dit seizoen niet meer in staat zal zijn om topsport te beoefenen en zich volledig moet concentreren op zijn genezingsproces.

Müller debuteerde in 1998 op het hoogste niveau in Duitsland voor de Starbulls Rosenheim. In 2000 verhuisde Müller naar Mannheim. Bij Mannheim fungeerde Müller twee seizoenen als backup goalie achter de Canadees Mike Rosati. In die twee seizoenen werd Mannheim éénmaal kampioen en éénmaal vice-kampioen.

Aan het begin van het seizoen 2002-2003 verhuisde Müller naar Krefeld alwaar hij aanzienlijk meer ijstijd kreeg en al snel uitgroeide tot eerste doelman. In zijn eerste seizoen bij Krefeld behaalde Müller het tweede kampioenschap uit zijn carrière. Müller besloot in het voorjaar van 2006 om terug te keren naar zijn oude club Mannheim en tekende een contract tot 2009.

Tijdens de laatste Olympische Spelen in Turijn maakte Müller ook deel uit van de nationale selectie van Duitsland. Müller speelde één wedstrijd in de voorrondes van dit toernooi. In april promoveerde Müller met Duitsland terug naar het hoogste internationale niveau, op dat toernooi speelde Müller vier van de vijf wedstrijden.