Eindhoven logo

18 augustus 200800:00

Door Joep Meijsen

Eindhoven definitief terug

Eindhoven maakt definitief de stap terug naar de eredivisie. De club gaat werken met een begroting van 180.000 euro en heeft de selectie al zo goed als rond.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Het team gaat spelen onder de oude naam Kemphanen. 'Het is moeilijk gebleken mensen in Eindhoven nu al voor het ijshockey enthousiast te krijgen', aldus Marx in de krant. 'Maar we gaan ervan uit dat we gedurende het seizoen nog een aantal nieuwe sponsors kunnen strikken. We hebben in ieder geval een solide organisatie, alles staat. Het meeste werk gaat nu zitten in het realiseren van een structurele begroting van drie ton voor de komende jaren.'

Technisch directeur Tommie Hartogs zegt de selectie al zo goed als rond te hebben. De ook nog bij Amsterdam betrokken bondscoach zegt zeventien spelers te hebben vastgelegd, terwijl er nog een aantal moeten worden gestrikt. Ook moeten enkele spelers uit het team in de Eerste Divisie mee gaan trainen. Volgende week moet de aanstelling van een coach een feit zijn. Namen van spelers wil Hartogs nog niet prijsgeven.

Elf seizoenen na het afscheid van Eindhoven uit de eredivisie is daarmee de terugkeer definitief. Dit betekent dat de hoogste Nederlandse divisie het voor recente tijden ongekende aantal van negen teams telt. Naast Eindhoven maakt ook Utrecht het komende seizoen een comeback op het hoogste niveau. Eindhoven oefent op 26 september in eigen huis. Wie de tegenstander is, is nog niet bekend.

Eindhoven wil zijn thuiswedstrijden gaan spelen op zondagmiddag om 17.00 uur.