Kemphanen fisheye ijshal 1011

11 augustus 201210:50

Door Joep Meijsen

Eindhoven haalt jonge Canadees

Eindhoven Kemphanen heeft de selectie uitgebreid met de 20-jarige Canadese verdediger Mitch McNeill. De nieuwe Kemphaan speelde vorig jaar op lager jeugdniveau in Canada.

t maakt Eindhoven via de eigen website bekend. De nieuwkomer is gehaald als aanvallende verdediger, maar kan ook als aanvaller uit de voeten. McNeill is na Wesley Hendriks en Berry Donders de derde nieuwkomer in de defensie van Eindhoven Kemphanen. Mike Overweg verlengde zijn overeenkomst met de formatie uit de Lichtstad.

McNeill speelde vorig jaar voor de Wellington Dukes in de Ontario Junior Hockey League op lager jeugdniveau in Canada. In deze competitie spelen vooral spelers die zijn afgevallen voor Major Junior of die hun oog hebben laten vallen op een beurs voor een Amerikaanse universiteit en hun amateurstatus willen behouden. In 33 wedstrijden had McNeill daar drie goals en tien assists met tien strafminuten.

Daarvoor was de 1,80 grote forward uit Stratroy actief voor de Stratroy Rockets in de Greater Ontario Junior Hockey League op Junior B-niveau. De nieuwkomer is de vierde import voor de Einhovense club. Eerder werd al de Finse doelman Matti Korhonen vastgelegd, terwijl ook de Amerikaanse vrienden Greg Collins en Sean Muncy werden gecontracteerd.

De club voert op dit moment gesprekken met een kandidaat voor de opvolging van Tommie Hartogs als hoofdcoach bij de club.