Kemphanen logo 2014

15 juli 201418:10

Door Joep Meijsen

Eindhoven haalt oud-goalie G's

Eindhoven Kemphanen heeft de naam van de eerder aangekondigde importgoalie bekendgemaakt. Het gaat om de 27-jarige geboren Amerikaan Brennan Poderzay, die twee seizoenen geleden een deel van het seizoen voor Amsterdam G's speelde.

Afgelopen jaar kwam Poderzay, die ook over een Sloveense pas beschikt, uit op het derde niveau in Frankrijk en het tweede niveau in Oostenrijk. Poderzay gaat bij Eindhoven een goalie-tandem vormen met Mike Beeren helpen bij de opleiding van jonge doelmannen in Eindhoven.

Volgens Kemphanen is Poderzay gekozen uit een aantal kandidaten voor de positie. Coach Marc Visschers: 'Brennan kwam vrij snel in beeld, vervolgens hebben we hem vergeleken met andere goalies, waarbij een uitgebreid onderzoek van het profiel, naast beperkte middelen, belangrijke pijlers zijn geweest voor de keuzebepaling.'

Poderzay neemt bij Kemphanen de plaats in van Deniz Mollen met wie Eindhoven niet verder wilde en die afgelopen week de overstap maakte naar Tilburg Trappers. Na Matti Korhonen, Kyle Moir en Matt Anthony is hij de vierde importgoalie bij Kemphanen sinds de terugkeer op het hoogste niveau enkele jaren geleden.

Visschers maakt zich er geen zorgen over dat de statistieken van Poderzay niet indrukwekkend ogen. 'Het is een enorm gedreven, professioneel ingestelde teamspeler die ijshockey in al zijn genen laat voelen en zien. Ook uit het vele videomateriaal en interviews, komt dit weer terug. Ondanks een wat minder trackrecord, heeft deze jongen een vergelijkbaar potentieel dan goalies op veel hoger niveau.