Kemphanen stempher skate 1213

2 maart 201423:43

Door Joep Meijsen

Eindhoven opnieuw langs Bears

Kemphanen won ook de tweede ontmoeting met Groningen in de Larry van Wierencup. Perry Muller von Czernicki en Danny Stempher hadden ieder twee goals in de 7-1 overwinning.

Honderd toeschouwers waren naar het Nationaal IJshockey Centrum gekomen voor de wedstrijd. Ook Groningen was niet in grote getale aanwezig. Coach Henk Keijzer had maar twee goalies, vier verdedigers en zeven aanvallers tot zijn beschikking.

Eindhoven had een completer team, maar maakt daarbij volop gebruik van spelers van zowel het tweede team als NIJA. Een aantal prominente spelers uit het Eredivisie-seizoen zijn niet aanwezig. Voor oud-international Perry Muller von Czernicki was het in ieder geval een plezierige comeback in het eerste team. De inmiddels 39-jarige nam twee goals voor zijn rekening.

Dat deed ook Danny Stempher terwijl ook Tom Marx, Kilian van Gorp en Guus van Nes goals voor hun rekening namen. Danny Kerstholt scoorde in de slotperiode de eretreffer namens de kersverse kampioen in de Eerste Divisie.

Voor Kemphanen staat komende vrijdag een bezoek aan Nijmegen op het programma. Groningen op zijn beurt krijgt zaterdag juist bezoek van Devils