21 januari 200600:00

Door [email protected]

Emperors en Tijgers winnen

Amsterdam revancheerde zich vrijdag in eigen huis voor de woensdag verloren bekerfinale. Tilburg Trappers werd met 4-1 naar huis gestuurd. In Den Haag sleepten de Nijmegen Emperors drie zwaarbevochten punten uit de strijd. Eindstand daar 5-7.

Amsterdam had naar de fans toe iets goed te maken. Afgelopen woensdag kon de ploeg van Ron Berteling offensief gezien weinig inbrengen tegen de Trappers. De Amstel Tijgers pakten in de eerste periode via Jan-Jaap Natte de voorsprong en breidden die kort na de pauze via een goal van Alexander Schaafsma verder uit.

Vlak voor het einde van de tweede periode maakte Bohuslav Subr er zelfs nog 3-0 van. Trappers had een powerplay nodig om een shutout van Amsterdam goalie Tomas Kalousek te voorkomen. In de vierde minuut van de derde periode wist John Versteeg de bezoekers eindelijk op het bord te krijgen. Simon de Wit bepaalde vijf minuten later met een shorthanded goal echter de eindstand: 4-1. Scheidsrechter Beks deelde in totaal slechts zes straffen uit, gelijk verdeeld over beide teams.

In Den Haag werden de fans getracteerd op een doelpuntenfestijn. Beide teams stonden meerdere keren voor en de goalies moesten in totaal maar liefst twaalf keer een puck uit het net vissen.

Nijmegen opende de score in de vijfde minuut van de wedstrijd, maar Den Haag sloeg in de twaalfde minuut hard terug. Met twee goals in zes (!) seconden, op de powerplay foor Jesse Heerema en direct vanaf de faceoff door Ian Page, werd het opeens 2-1. TJ Caig trok de stand nog voor rust op een powerplay gelijk, maar Tristan Senior maakte er een minuut later weer 3-2 van.

Toen de Wolves anderhalve minuut na de rust via een powerplay goal van Patrick Finnegan de 4-2 op het bord zetten, leek de positie van Den Haag sterk. Maar dit keer was het de beurt aan Nijmegen om een aantal snelle goals te scoren. In ruim vier minuten tijd veranderden Harrie Verdonschot en Bob Teunissen (2x) de stand in een 4-5 voordeel voor de ploeg uit de keizerstad. Den Haag toonde echter ook veerkracht en kwam via Ian Page nog voor de tweede pauze weer op gelijke hoogte.

In de derde periode wist alleen Nijmegen nog kansen om te zetten in doelpunten. Jake Brenk zette de ploeg van coach Sacharuk na negen minuten op voorsprong en stelde de zege in de laatste minuut met nog een treffer hoogstpersoonlijk zeker. Teunissen en Brenk eindigden ieder met twee goals, terwijl Steven Johns goed was voor twee assists. Bij Den Haag was Ian Page met twee goals en twee assists de man in vorm.

Door de Nijmeegse zege en het Tilburgse verlies wisselen deze twee teams van plaats in de stand. Amsterdam pakt de leiding en staat nu twee punten voor op Ruijters Eaters Geleen. Den Haag Wolves staat met slechts drie punten al negen punten achter op de nummer vijf van de competitie.