3 april 200600:00

Door Joep Meijsen

Emperors gast van NEC

Nijmegen Emperors heeft met de landstitel heel wat losgemaakt in Nijmegen. De ploeg werd afgelopen week al feestelijk ontvangen door de gemeente, afgelopen zaterdag was het de beurt aan het volle Goffert-stadion om de Nijmeegse spelers te huldigen.

Het zal ongetwijfeld zeer toevallig zijn geweest, maar de tegenstander van NEC was afgelopen zaterdag Heerenveen. De Nijmeegse voetballers lieten zich klaarblijkelijk inspireren door het kampioenschap van de ijshockeyers, want de wedstrijd werd ruim met 4-1 gewonnen.

Zo'n 11.500 toeschouwers waren aanwezig in het stadion, waar de Nijmeegse ijshockeyers uitgebreid in de bloemetjes werden gezet. Nijmegen had exact een week eerder de landstitel in de wacht gesleept met een zege in Heerenveen. Ook toen speelde NEC een thuiswedstrijd, waarbij de derde en vierde Nijmeegse goal in het stadion werden uitgezonden.

Niet alle Nijmeegse kampioenen waren aanwezig zaterdagavnd. Enkele van de buitenlandse spelers zijn bijvoorbeeld inmiddels naar huis vertrokken. De overgebleven spelers namen de ovatie van het publiek van harte in ontvangst. De Nijmeegse ijshockeyers zijn de met afstand meest succesvolle profsportclub in Nijmegen. De Emperors haalden de achtste landstitel naar de Keizerstad.