3 juli 200600:00

Door Joep Meijsen

Emperors naar Geleen

Twee spelers van de landskampioen ijshockey Nijmegen Emperors maken de overstap naar Eaters Geleen. Het gaat daarbij om aanvaller Erik Landman en verdediger Wesley Hendriks.

Dat heeft Eaters Geleen bekendgemaakt. Erik Landman maakte vorig seizoen de overstap van Heerenveen naar Nijmegen. De 29-jarige aanvaller speelde 47 wedstrijden voor de Emperors, waarin hij negentien treffers en twintig assists gaf. De jaren daarvoor was hij actief voor Heerenveen en een seizoen in de United Hockey League bij Fort Wayne in de Verenigde Staten.

Wesley Hendriks is afkomstig uit de Nijmeegse jeugdopleiding. De verdediger kreeg geen nieuw contract aangeboden, nadat hij afgelopen seizoen het laatste stuk miste door een blessure. Geleen is geen nieuwe bestemming voor Hendriks, die in 2003 al een deel van het seizoen in Limburg speelde in het jaar dat Nijmegen niet in de Eredivisie uitkwam. Hendriks begon toen het seizoen in Amsterdam, maar maakte na enkele weken de overstap naar Geleen.

Met het aantrekken van het duo krijgt de line-up van de Eaters meer vorm. Eerder al werd de Nederlandse-Canadees Chad van Deimen aangetrokken, alsmede aanvaller Brad Smulders en coach Dave Hyrsky. Uit de selectie van vorig jaar hebben inmiddels Willem Kneepkens, Lambert Keulen en Jeffrey Mens hun contract verlengd.