24 november 200500:00

Door Joep Meijsen

Emperors slaat zijn slag

Nijmegen Emperors heeft in eigen huis een belangrijke 5-3 zege geboekt op Amsterdam. Topscorer TJ Caig had drie goals en een assist voor de Nijmegenaren. Alexander Schaafsma had drie assists voor Amstel Tijgers.

Het was voor Amsterdam de vierde nederlaag op rij. Iets wat waarschijnlijk niet meer is gebeurd sinds de tijd van de Al Capones Flames enkele jaren geleden. De ploeg kwam ook met slechts twee goalies, vier verdedigers en zeven aanvallers naar Nijmegen. De ploeg heeft inmiddels wel een nationale transfer aangevraagd voor Kyle Schutte en heeft een Tsjechische verdediger in de wachtkamer staan.

Amsterdam trof in Nijmegen een ploeg die evenmin ruim in de spelers zit. Door blessures ontbraken Nick de Jong, Huub Verdonschot, Dennis Unk en Erik Landman. Ook bij Nijmegen is echter versterking op komst en hervat Erik Landman waarschijnlijk de training.

Ondanks de beperkte bezetting van beide teams was het een snelle ontmoeting. Scheidsrechter Beks koos ervoor om veel door te laten gaan, waardoor er nauwelijks ademtijd voor de spelers was. Nijmegen kwam op voorsprong door een rebound-goal van Kevin Young na een schot van Caig.

In de tweede periode greep Amsterdam het initiatief en kwam door twee treffers van de boomlange Bohuslav Subr op voorsprong. Via twee treffers van TJ Caig behield Nijmegen echter de voorsprong. Deze werd vroeg in de derde periode door de aanvaller met de blonde lokken nog verder uitgebouwd, alvorens Mark Tanner de spanning in de wedstrijd terugbracht.

Amsterdam drong nog aan op een gelijkmaker, maar Erik Hoogvliets besliste de ontmoeting door de puck in de slotfase in het door doelman Van Hoegee verlaten doel te schuiven. Van Hoegee verving in de derde periode Tomas Kalousek.