3 oktober 200400:00

Door Joep Meijsen

Emperors start met zege

Bob Teunissen had twee goals en een assist voor Nijmegen Emperors, dat de uitwedstrijd bij Geleen verrassend met 1-6 wist te winnen. Ryan Love had een goal en drie assists voor de Nijmeegse formatie die twee keer scoorde op de eerste vier schoten.

Trainer-coach Andy Tenbult van de Eaters was na afloop ziedend op zijn spelers. De Nederlands-Canadees stuurde zijn manschappen direct na het eindsignaal van scheidsrechter De Brabander terug het ijs op voor een straftraining.

Het waren spelers die Tenbult vorig seizoen nog onder zijn hoede had, die een belangrijke rol speelden in de zege van Nijmegen. Bob Teunissen scoorde met het allereerste schot van de wedstrijd en voegde hier later in de wedstrijd nog een goal en een assist aan toe. Marc Visschers, ook al Geleen vorig jaar, tekende voor drie assists tegen zijn oude ploeg. speelde aan de zijde van Marcus Abrahamsson een solide wedstrijd.

Vooraf werd met spanning vooruitgekeken naar deze ontmoeting. Een confrontatie tussen nieuwkomer Nijmegen en het bijna helemaal vernieuwde Geleen. Het werd voor de fans in Limburg voorlopig een deceptie. Alleen de eerste tien minuten van de tweede periode domineerden de Limburgers, maar in het restant van de speeltijd werd de ploeg door een fris en onbevangen ijshockeyend Nijmegen aan de kant geschoven.

De enige goal van Geleense kans werd gescoord door de jongste speler op het ijs. Jeffrey Mens wist tegen het einde van de tweede periode met een one-timer een pass van Dean Byvelds om te zetten in een goal. Tegen die tijd was het echter al vier nul. Bob Teunissen maakte in de openingsminuut de eerste namens Nijmegen, Jim Nagle speelde zich even later handig vrij voor de 2-0, terwijl Teunissen na een kwartier op de juiste plek stond voor zijn tweede goal.

Op de powerplay maakte Nick de Hong er met een hoog schot 4-0 van voordat Mens iets terugdeed voor Geleen. In de derde periode scoorde René Vugts zijn eerste treffer op het hoogste niveau, terwijl Ryan Love een kroon zette op een goede wedstrijd met een break-away-goal.