18 augustus 200400:00

Door Joep Meijsen

Emperors trekt Love aan

Nijmegen Emperors heeft de 28-jarige Ryan Love aangetrokken. Love speelde het afgelopen seizoen voor de Ratingen Ice Aliens uit de Regionalliga Noordrijn-Westfalen. Daar tekende hij voor twintig goals en veertig assists in 52 wedstrijden, inclusief de play-offs.

Dat heeft Nijmegen Emperors bekendgemaakt. Love speelde in het verleden ook voor de Ryerson University op het hoogste universiteitsniveau in Canada. Hier was hij in de seizoenen waarvoor statistieken bekend zijn goed voor meer dan een punt per wedstrijd.

De Nijmeegse hoofdcoach Alexander Jacobs heeft Love in het verleden zien spelen voor Essen en heeft een goede indruk gekregen van de aanvaller. ÂHet is een zeer nuttige speler voor ons. Hij beschikt over een goede pass, waarmee hij anderen in stelling kan brengen en zal zelf ook de nodige doelpunten gaan meepikken. Ik ken veel mensen in de organisatie in Essen en die zijn ook zeer positief over hem.Â

Met zijn 28-jaar is Ryan Love een al wat oudere speler. Volgens Jacobs is dat belangrijk. ÂWe gaan met een heel jonge ploeg de Eredivisie in. Het is dan belangrijk dat twee van de imports wat oudere spelers zijn die routine en rust kunnen brengen in de ploeg. Ik verwacht dat Ryan aan deze voorwaarden gaat voldoen.

Bij Ratingen was Ryan Love statistisch erg succesvol. Toch waren de lokale media niet altijd even positief over de in Missisauga, Ontario geboren aanvaller. De Rheinischer Post noemde hem na afloop zelfs een flop en Love kreeg na afloop van het seizoen al snel te horen dat hij niet terug hoefde te komen in Ratingen. Fans van Ratingen noemen hem een speler die in zijn eentje een wedstrijd kan beslissen, maar vaak ook afwezig was in wedstrijden. Bij Ratingen speelde Love het afgelopen seizoen samen met Brad Englehart, die in het verleden voor Heerenveen uitkwam.

Met het aantrekken van Ryan Love begint de selectie van Nijmegen Emperors langzaam vorm te krijgen. Naar verwachting worden de komende dagen nog enkele imports bekendgemaakt. De kern van de ploeg gaat echter bestaan uit spelers die in het verleden voor Nijmegen Tigers uitkwamen en spelers die het afgelopen seizoen voor het team van Nijmegen in de Eerste Divisie uitkwamen. Het komende seizoen wordt bij Nijmegen gezien als een leerjaar, waarin de basis moet worden gelegd voor een langdurige sportieve toekomst voor het ijshockey in Nijmegen.