11 januari 200600:00

Door Joep Meijsen

Emperors verliezen weer

Nijmegen Emperors heeft zijn derde wedstrijd op rij verloren. In Geleen pakten de Nijmegenaren een 3-0 voorsprong, maar moesten uiteindelijk met 5-4 buigen voor de lokale Eaters.

Het was bij Nijmegen de eerste wedstrijd zonder Alexander Jacobs en met Larry Sacharuk als hoofdcoach. Net als in de twee wedstrijden afgelopen weekeinde kwam Nijmegen al vroeg op voorsprong. Deze keer zelfs ruim. Eerst was het Erik Landman die scoorde op de powerplay, Bob Teunissen maakte er lutte minuten later 0-2 van, terwijl ook TJ Caig weer doel trof.

Helemaal terecht was de ruime voorsprong van Nijmegen niet. De ploeg had weliswaar het betere van het spel, maar ook Geleen kreeg uitgelezen kansen op doelpunten. In de slotfase van de eerste periode was Jamie Visser de eerste Limburger die daadwerkelijk het net wist te vinden.

Het was het begin van een goede comeback voor de formatie van Andy Tenbult en Mike Pellegrims. In de twede doorgang scoorden Scott Wright en Jason Silverthorn, zodat Nijmegen en Geleen met een gelijke stand de derde periode binnen gingen.

Daarin zette Geleen de opmars voort. Vroeg in de periode kwam Eaters via Ryan Held voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong, terwijl ook Lambert Keulen scoorde. Kevin Young bracht Nijmegen vlak voor tijd nog tot op Ă©Ă©n doelpunt, maar de resterende speeltijd bleek te kort om nog een gelijkmaker te forceren.