11 juni 200500:00

Door Joep Meijsen

Emperors werkt in stilte

De contouren van de nieuwe Nijmeegse ploeg worden langzaam zichtbaar. De eerste spelers zijn vastgelegd. Toch is er ook nog veel onzekerheid. Opvallendste afwezige in de selectie is captain Marc Visschers.

Nijmegen doet het komend seizoen in ieder geval zonder John Versteeg, die naar Tilburg vertrok. Ook de buitenlanders Jim Nagle en Ryan Love keren niet terug, zo meldt dagblad De Gelderlander. Met verdediger Marcus Abrahamsson wordt nog gesproken. Als eerste 'import' is Nick Verbruggen vastgelegd. De Nederlandse Canadees is komend seizoen speelgerechtigd voor Oranje.

Opvallend is dat Marc Visschers waarschijnlijk vertrekt naar Amsterdam. De aanvoerder speelde vorig jaar een grote rol bij de terugkeer van Nijmegen op het hoogste niveau. Volgens Visschers, die een aanbieding van Ratingen Ice Aliens afsloeg omdat de uitwedstrijden diep in Duitsland hem te veel tijd kosten, is er onenigheid over het materiaal. Nijmegen had een collectief contract over materiaal met een sponsor, maar Visschers gaf in de loop van het seizoen de voorkeur aan zijn eigen oude helm.

Ook de terugkeer van een aantal andere Nederlanders is nog vere van zeker. Zo hoopt Nick de Jong nog op een contract in Duitsland en zijn onderhandelingen met Casper Swart, Robert Jongbloed en Kevin Bruijsten nog in volle gaan. 'Wij laten ons niet uitspelen tegenover een andere club. Ze mogen natuurlijk met een andere club praten. Lukt het aar niet, dan willen we best met ze praten. Maar we laten de vergoedingen zo niet opdrijven. Dat kunnen we ons niet veroorloven', stelt voorzitter Emiel Verdonschot.

Nijmegen heeft het budget voor komend seizoen al bijna rond. Daarbij wordt nog gesproken met een shirtsponsor. Coach Alexander Jacobs blijft wel bij Nijmegen.