29 maart 200500:00

Door Joep Meijsen

Emperors wil beter tijdstip

Nijmegen Emperors heeft een brandbrief geschreven aan de Nijmeegse politiek. Daarin wordt de politiek hulp gevraagd om ook volgend jaar ijshockey op het hoogste niveau mogelijk te maken.

Nijmegen wil vooral een beter aanvangstijdstip voor thuiswedstrijden in het Triavium. De club schat dat het late tijdstip van 21.15 uur de club wekelijks zo'n tweehonderd toeschouwers heeft gescheeld. Hoewel dit in een vroeg stadium al is aangekaard bij de ijsbaan, zijn er nog geen toezeggingen. Hierdoor wordt ook de sponsorwerving ernstig gehinderd. De club wil graag om acht uur met thuiswedstrijden beginnen.

Nijmegen wil verder een deel van de cateringinkomsten rond thuiswedstrijden van Nijmegen en het recht de boarding rond de ijsbaan te exploiteren. De vorige stichting had dit recht wel, maar dit verviel tijdens het seizoen dat Nijmegen ontbrak op het hoogste niveau. Vooral gezien de mogelijke televisie-uitzendingen van ijshockey is de boarding van groot belang voor Nijmegen.

De politiek kan volgens het bestuur van de Emperors een belangrijke rol spelen bij het veiligstellen van het ijshockey op het hoogste niveau in Nijmegen. Het Triavium ontvangt jaarlijks een subsidie van de gemeente voor het faciliteren van het ijshockeypubliek. Hierdoor kan de gemeente, zo hoopt het bestuur, ook invloed uitoefenen op het beleid van het Triavium. Emperors zegt over het afgelopen seizoen in de rode cijfers te zijn beland en zonder aanpassing van deze regeling voor het komende seizoen hetzelfde te vrezen.

Wethouder van sportzaken Paul Depla zegt nog deze week in gesprek te willen met het bestuur van de ijshockeyclub. De profclub houdt ook nog hoop dat het alsnog tot een akkoord komt met het ijshockeystadion.