20 oktober 200500:00

Door Joep Meijsen

Emperors wint klassieker

Nijmegen Emperors heeft de eerste ijshockeyklassieker tegen Tilburg in winst omgezet. TJ Caig had drie goals namens Nijmegen. Aaron van Leusen had twee goals en een assist voor Amsterdam in de 4-1 zege op Leuven.

Nijmegen - Tilburg 6-3

Nijmegen Emperors herstelde zich in eigen huis van de matige resultaten van het weekeinde met een 6-3 zege op Tilburg Trappers. TJ Caig had drie treffers voor Nijmegen, terwijl Bob Teunissen goed was voor een goal en twee assists. Namens Tilburg Trappers was ex-Nijmegenaar John Versteeg betrokken bij alledrie de doelpunten, waarbij hij de laatste hoogstpersoonlijk binnenschoot.

Nijmegen begon sterk aan de wedstrijd en kwam na elf minuten op voorsprong door een afstandschot van Erik Landman op de powerplay. Negentien seconden later moest doelman Trommelen wederom de puck uit zijn net halen toen TJ Caig hem met een snel en hard schot verschalkte. Diezelfde Caig maakte na een kwartier ook de 3-0.

Tilburg gooide er in de tweede periode de beuk in en profiteerde van wat straffen voor Nijmegen. Dennis ten Bokkel en Jeff Trembecky scoorden beiden net op het moment dat een Nijmeegse speler de strafbank verliet. Aan het eind van de periode kwam Tilburg echter met twee man minder te staan op het ijs vanwege twee straffen voor delaying the game. Terwijl de seconden wegtikten op de klok kon Nick de Jong net voor de buzzer een rebound pakken op een schot van Steven Johns.

Via John Versteeg kwam Tilburg nog wel dertien minuten voor tijd terug tot op Ă©Ă©n goal, maar amper zestig seconden later maakte TJ Caig vanuit een onmogelijke positie de mooiste treffer van de avond voor de 5-3. Bob Teunissen tenslotte profiteerde van het feit dat een icing niet gold omdat Tilburg niet alleen de keeper van het ijs had gehaald, maar ook nog powerplay had. De nummer 47 van Nijmegen kon de puck zo in het net schuiven.

Amsterdam - Leuven 4-1

Aaron van Leusen had twe goals en een assist in een 4-1 zege van Amstel Tijgers tegen de Leuven Chiefs. De hoofdstedelijke landskampioen stelde de zege al in de eerste periode grotendeels veilig door een 3-1 voorsprong te nemen. Naast twee treffers van Aaron van Leusen wist ook Alexander Schaafsma het net te vinden. Marek Ziarny scoorde de enige Leuvense treffer.

Marcel Kars maakte er kort na het begin van de tweede periode nog 4-1 van, waarna de zege niet meer in gevaar kwam.