30 maart 200600:00

Door Joep Meijsen

Evert Rison overleden

De in de Nederlandse ijshockeywereld zeer bekende Amsterdamse materiaalman Evert Rison is vanmorgen overleden. De marktkoopman was bijna achttien jaar actief voor het Amsterdamse ijshockey. Rison was al geruime tijd ziek.

Dit jaar kon Rison, die zowel de hoogte- als dieptepunten van het Amsterdamse ijshockey in de afgelopen twintig jaar van dichtbij meemaakte, door de gevolgen van kanker zijn werk al niet meer uitvoeren. Hij verzorgde de materialen van een hele generatie ijshockeyers in Amsterdam.

'Amstel Tijgers verliest in Evert een gedreven en betrokken steunpilaar die niet alleen jarenlang een bijdrage heeft geleverd aan de successen, maar die ook in moeilijker tijden klaar stond voor 'zijn' team', schrijft de website van Amsterdam over de overleden materiaalman.

Het bestuur van de Beheersstichting IJshockey.com-domein wenst familie en naasten sterkte met de verwerking van dit verlies. Op de website van Amsterdam volgt later vandaag meer informatie alsmede de mogelijkheid om een condoleance-register te tekenen.