Beker09 kampioensfoto

21 januari 200900:00

Door Joep Meijsen

Finale: Cup voor Devils

Tilburg Trappers heeft vroeg in de wedstrijd de voorsprong gepakt via een schot van afstand van Tony Bergin. Daarna op de powerplay seconden later gelijk via Marco Postma. Vlak voor het einde van de eerste is het 2-1 door Van Biezen.

Een korte, eerste, fotoreportage van de sfeer in Eindhoven om de mensen thuis vast warm te maken.

De warming-up is voorbij. Nijmegen verlaat als laatste het ijs. We krijgen nu een kort pauze-optreden van een popkoor, terwijl de beide fangroepen gezellig tegen elkaar opzingen.

Het stadion zit inmiddels bomvol, ook de vips zijn op hun plek. Het koor beeindigt het optreden. En we gaan zo beginnen. De spanning loopt al snel op. Kijk gerust naar de live-stream en klik hier af en toe voor wat impressies en losse opmerkingen. Veel plezier allemaal bij de finale tussen Tilburg Trappers en Nijmegen Devils.

Een intens begin van de wedstrijd. Met al snel een klein opstootje. Trappers de iets betere ploeg met de iets grotere kansen. De treffer valt echter onverwachts als Tony Bergin in vier tegen vier de trekker overhaalt vanaf de blauwe lijn en hard raakschiet. Lang duurt het vieren niet. Nijmegen scoort binnen enkele seconden de gelijkmaker. Marco Postma pakt de rebound.

Peter van Biezen zet Trappers vlak voor het einde van de eerste periode wederom op voorsprong. Het schot lijkt van richting te veranderen en binnen te vallen. De teams gaan van het ijs af na een prima eerste periode. Het is voorlopig nog lekker spannend in Eindhoven.

De tweede periode gaat beginnen...

Voorlopig het initiatief voor Trappers, dat een enorme kans verprutst met twee tegen nul. Onvoorstelbaar. Nijmegen heeft moeite het spel te maken. Vooral de eerste lijn van Sakaluk, Postma en Smulders heeft het tot nu toe in de wedstrijd moeilijk. En daar is de drie tegen een. Mooie combinatie van Trappers en Bat die de trekker overhaalt en goed binnenschiet.

Nijmegen doet iets terug. Break-away, slecht terugverdedigen van Trappers en Adam Gebara heeft alle tijd van de wereld voor een wrap-around. Via het lichaam van de Tilburgse goalie binnen. Het is 3-2 voor Tilburg.

Het blijft spannend hier. Goede finale qua niveau. Nijmegen overleeft wat powerplays, waaronder een langdurige 5 tegen 3. Ik moet zeggen, een finale waardig deze wedstrijd. Trappers houdt het voordeel. Grote kans op de gelijkmaker voor Nijmegen met de score op 3-2.

Einde tweede periode.

De derde periode is begonnen. Eens kijken of Nijmegen een gelijkmaker kan forceren of dat Trappers de cup in huis kan houden.

De gelijkmaker is een feit. Weer Marco Postma op de rebound. Weer op de powerplay.

Trappers weer op voorsprong. Een frommelgoaltje van Casey Vanschagen die over de lijn kruipt. Daarna een straf voor Peter van Biezen.

Postma met opnieuw de gelijkmaker. Puck komt wat gelukkig het vak in, Postma sterk aan de puck en passeert hoog de doelman...

Wat is het onvoorstelbaar spannend hier. Nijmegen met het overwicht nu, maar Trappers is snel op de tegenaanval.

Nijmegen krijgt een powerplay, maar het spel is ernstig vertraagd. Het Tilburgse publiek gooit confetti op het ijs, waardoor eerst opgeruimd moet worden. Nog twee minuten en 19 seconden.

Het wordt overtime in deze wedstrijd. Nijmegen kan niet profiteren van een laatste powerplay, dus gaan de extra tijd. Vier tegen vier. Vijf minuten en anders penaltyshots.

Nijmegen wint hem. Mike McCarthy scoort hem. De comeback kid....wow. Wat een wedstrijd. Wat een winnaar. Nijmegen pakt de eerste hoofdprijs in jaren. Trappers onttroond. Maar ook complimenten aan Tilburg voor een klassieke finale, reclame voor de sport.

Klik hier voor de videostream >>>

Vernieuw dit scherm voor updates.