Hys vs trappers postma celeb 150313

28 maart 201413:20

Door Joep Meijsen

Finaleserie: weekend van de waarheid

Wat er ook gebeurt, de ijshockeycompetitie eindigt dit weekeinde. Vanavond in Den Haag is het de vraag of Hijs een allesbeslissende zevende wedstrijd uit het vuur kan slepen of dat Tilburg Trappers het kampioenschap kan binnenhalen.

Tilburg doet het daarbij zonder Julian van Lijden. De forward is bij Tilburg uit de wedstrijdselectie gezet en volgens verschillende bronnen zal het contract van de aanvaller naar alle waarschijnlijkheid worden ontbonden. Tilburg zelf houdt het er echter in een reactie op dat hij louter geen deel uitmaakt van de wedstrijdselectie voor deze play-offs. Verder zijn er bij beide teams geen ernstige blessures te melden die ertoe leiden dat spelers de wedstrijd van vrijdag en eventueel die van zaterdag moeten missen.

Cruciaal voor het resultaat in de wedstrijd is de toplijn van Den Haag van Raphael Joly, Les Reaney en Greg Collins. Het trio is in deze play-offs al goed voor 63 punten in twaalf wedstrijden. Met dertien goals en veertien assists is Joly voorlopig de topscorer van de play-offs. Tilburgse toplijn van Aaron Lee, Josh Prudden en Peter van Biezen nam in deze play-offs tot nu toe 46 punten voor hun rekening. Den Haag speelde dankzij de serie van zeven wedstrijden tegen Heerenveen twee wedstrijden meer.

Joly scoorde al vier game winning goals, waarvan drie in overtime. Opvallend is dat de international pas één keer in deze play-offs scoorde op de powerplay. Josh Prudden, Bob Teunissen, Bjorn Willemse, Alan van Bentem, Greg Collins, Les Reaney en Ronald Wurm namen ieder twee powerplaygoals voor hun rekening in deze play-offs.

Wie bij Den Haag het doel gaat verdedigen is glashelder, Tomas Pek startte tot nu toe alle wedstrijden in de play-offs. Bij Trappers was het Nick Broadwater die de eerste drie wedstrijden speelde, maar de laatste twee potjes kreeg Ian Meierdres de start. De verwachting is dat coach Gardner terugvalt op Broadwater, maar zeker is dat niet.

De wedstrijd begint vanavond om 20.30 uur in De Uithof in Den Haag. Scheidsrechters zijn Jean Paul de Brabander en Martin de Wilde. Sportsbroadcasting.nl heeft geen toestemming gekregen voor een livestream van de wedstrijd. IJshockey.com zorgt via het forum voor wat live-coverage of kiest als het mogelijk is voor audio. Meer informatie hierover volgt.