10 oktober 200400:00

Flyers blijft ongeslagen

Heerenveen Flyers heeft de ongeslagen start van het seizoen voortgezet. In de volledig vernieuwde Thialf-hal werd Eaters Geleen met 6-1 geklopt. Bert van de Braak had twee goals en een assist voor de Flyers.

or Eaters Geleen was het de tweede nederlaag op rij. De ploeg van Andy Tenbult wacht nog op de eerste punten van het nieuwe seizoen. Net als vorige week tegen Nijmegen lag de eerste puck al snel achter Christian van Sloun, die het doel van de Eaters verdedigde. Het was Jaap Kroon die na anderhalve minuut scoorde.

Opvallend bij Geleen was de aanwezigheid van de Belgische nationale doelman Bjorn Steijlen op de bank. De Belg was afgelopen zomer door Geleen afgedankt, ondanks een doorlopend contract. Dit dreigde lange tijd uit te lopen op een juridische procedure, maar sinds begin deze week traint de Belg weer mee met de selectie en zaterdagavond stond Steijlen alweer op het wedstrijdformulier.

Na een kwartier was het Bert van de Braak die zijn goede start van het seizoen een vervolg gaf door een assist van Jamie Visser binnen te werken. Verder hielden de Eaters geruime tijd behoorlijk stand. Tot een paar minuten spelen in de derde periode was het alleen nog Tyler Palmiscno die zijn doeltreffendheid toonde op aangeven van Jamie Visser, terwijl Dan Idema op de strafbank zat.

Pas in de derde periode kwam de Friese doelpuntenmachine op gang en scoorden achter elkaar Don Nichols, Marco Postma en Bert van de Braak. De Geleense eer werd 45 seconden voor tijd gered door een powerplaygoal van Lambert Keulen.

Flyers klimt door deze overwinning voorlopig naar de top van de bekercompetitie, terwijl Geleen nog puntloos onderaan staat. Eaters ontvangt zondagavond de Trappers uit Tilburg. Heerenveen mag na twee wedstrijden in twee dagen enige tijd rusten. De ploeg van Dave Hyrsky reist pas komende vrijdag af naar Nijmegen voor de volgende wedstrijd.

De andere wedstrijd van de zaterdag, Den Haag tegen Amsterdam, werd afgelast op last van de gemeente Den Haag en de brandweer.