Flyers vs trappers 181111

19 november 201101:19

Flyers brengt de spanning terug

Friesland Flyers nam in eigen stadion het heft in handen en kreeg door een 5-1 zege op Tilburg Trappers de halve finales van de beker weer in zicht. Omdat Eindhoven met 4-2 verloor in Den Haag staan er nu drie clubs op drie punten van elkaar op de ranglijst, waarvan er maar twee doorkunnen naar de halve finales.

Friesland Flyers - Tilburg Trappers

Friesland Flyers houdt uitzicht op de halve finales van de beker. De formatie van Justin Bekkering herstelde zich vrijdagavond van de dikke nederlaag tegen Den Haag van eerder in de week met een 5-1 overwinning op Tilburg Trappers. Bert van den Braak nam het voortouw met een goal en twee assists.

Het donderde en bliksemde in Heerenveen na de ontluisterende 0-6 nederlaag tegen Den Haag op woensdag. Vooral het gebrek aan bezieling kwam bij coach en toeschouwers hard aan. Op vrijdag was op de instelling van de Flyers niets aan te merken. De ploeg werkte hard en won verdiend van een Tilburg dat zijn niveau van twee weken geleden niet wist te evenaren.

Trappers kwam via Peter van Biezen al na 26 seconden op voorsprong, maar die treffer functioneerde niet als brandstof voor de tank. Ruim drie minuten later zorgde Bert van den Braak voor de gelijkmaker, terwijl Wesley Hendriks 2,5 minuut voor het einde van de eerste periode Flyers op voorsprong zette. Het zou de game-winning goal blijken, maar ook het einde voor Hendriks in de wedstrijd. De verdediger kreeg het direct na de goal aan de stok met Raphael Joly, waarna beide kemphanen door scheidsrechter De Wilde naar de douches werden gestuurd.

Het duurde tot vlak voor het einde van de tweede doorgang voordat Flyers de voorsprong verder wist uit te bouwen. Marcus Pryde scoorde de goal. Treffers van Michael Nason en Alexandrs Terjohins bezegelden daarna het lot van de Brabantse recordkampioen. Tilburg krijgt zondag de kans op herstel tegen Amsterdam, terwijl Flyers diezelfde avond op bezoek mag in Herentals.

Hijs den Haag - Eindhoven Kemphanen

Den Haag won ook de derde wedstrijd van deze week. In een matige ontmoeting werd Eindhoven Kemphanen met 4-2 aan de kant gezet. De wedstrijd was lang in evenwicht, maar werd uiteindelijk met twee treffers in de slotperiode door de regerende landskampioen beslist.

Den Haag is al zeker van een plek in de halve finales van de beker en nadert het thuisvoordeel in die serie. De ploeg van speler-coach Alexander Selivanov kwam na een minuut spelen op achterstand via de zevende competitietreffer van Kevin Bruijsten. Diezelfde aanvaller wist na 28 minuten shorthanded opnieuw het net te vinden, waardoor een stunt op handen leek.

Den Haag zette echter in het restant van de speeltijd orde op zaken. In het restant van de powerplay waarin Bruijsten het net wist te vinden zorgde Matt Korthuis voor de aansluitingstreffer en nog voor het einde van de periode was het Brian Mullally die met een volgende powerplaygoal de ploegen weer in evenwicht bracht. Goals in de slotperiode van Marcel Bruinsma en Jan Jaap Natte zorgden ervoor dat de volle buit in Den Haag bleef.

Den Haag krijgt weer een etmaal rust, alvorens de topper aanstaande zondag in Geleen. Eindhoven heeft zondagmiddag een thuiswedstrijd tegen Turnhout op het programma staan, een wedstrijd die gezien de minimale verschillen tussen de nummer drie en de nummer vijf in de bekercompetitie gewonnen moet worden door de ploeg van Tommie Hartogs.