10 september 200800:00

Door Remco

Flyers definitief van de partij

Heerenveen Flyers zal dit seizoen definitief uitkomen in de Eredivisie. Na een aantal hectische dagen vol onzekerheid heeft de club zich vanavond aangemeld bij de NIJB. In totaal zijn daarmee negen ploegen dit jaar present op het hoogste niveau.

Gisteren maakte Heerenveen al bekend dat het komend jaar gewoon in de Eredivisie zou spelen. Met een uitgedund budget van 210.000 euro maar met hulp van de gemeente en een aantal nieuwe sponsors, kreeg de club het financiële plaatje alsnog rond.

Vanochtend kwam opeens het bericht dat deelname alsnog onzeker was door het afhaken van een sponsor. Heerenveen vroeg daardoor nog een extra dag bedenktijd aan de NIJB aangezien de deadline voor inschrijving al verstreken was. Voorzitter Danny Micola verwoordde de problemen eerder op de dag als volgt: ‘Het financiële plaatje van gisteravond ziet er slecht uit. Ondanks alle inspanningen door de club en de gemeente slagen we er niet in om een verantwoorde financiële basis te krijgen. De verschillende mondelinge toezeggingen die wel gedaan zijn, worden nu anders geïnterpreteerd. Heel vervelend voor iedereen. We hebben gisteravond uitstel van de bond gekregen, maar het blijft de vraag of dit uitstel ook definitief afstel betekent. Vandaag is de dag van de waarheid.'

Uiteindelijk is de dag van de waarheid de Flyers gunstig gezind. Nadere details over de totstandkoming van het besluit zijn op dit moment nog niet bekend. De club komt later nog met de details aldus de website van Heerenveen.