5 februari 200600:00

Door Joep Meijsen

Flyers doet goede zaken

Heerenveen Flyers heeft zijn positie op de ranglijst aanzienlijk verstevigd met een dikke 7-2 zege op Nijmegen Emperors. De Flyers wonnen eerder in het weekeinde al van Amsterdam, waardoor de ploeg van Brian de Bruyn weer uitzicht heeft op thuisvoordeel in de play-offs.

Heerenveen had in eigen huis weinig moeite met de Emperors, die hun goede wedstrijd van vrijdag tegen Tilburg geen vervolg wisten te geven. Via Tyler Palmiscno kwam Heerenveen na vijf minuten op voorsprong, daarna gebruikten de Friezen vooral de slotminuten van de perioden om de voorsprong uit te breiden.

In de laatste drie minuten van de eerste periode scoorden Anton Butochnov en Andriy Butochnov ieder een treffer, terwijl in de laatste drie minuten van de tweede doorgang Jacco Landman en Bradley Smulders het verschil opvoerden naar vijf goals. Matt Korthuis en zelfs Jeroen van Olphen brachten Heerenveen in de derde periode zelfs op 7-0, voordat Nijmegen via Jake Brenk en Kevin Young nog wat terugdeed. Van een Ă©chte comeback was echter verder geen sprake.