Flyers kroon waiting 0708

10 september 200800:00

Door Joep Meijsen

Flyers: dramatische wending

De deelname van Heerenveen aan de eredivisie staat toch weer op losse schroeven. Een belangrijke sponsor heeft zich teruggetrokken en andere toezeggingen worden niet nagekomen.

Dat meldt Flyers. Gisteren leek alles onverwacht toch in kannen en kruiken toen zowel Utrecht als Heerenveen zich aanmelden voor de eredivisie. Nu blijkt het vooralsnog een voorbarig feestje. Flyers heeft van de ijshockeybond nu nog een dag extra gekregen om de zaak alsnog rond te maken, maar vandaag moet het rondkomen of er is komend seizoen geen topijshockey in Friesland.

Voorzitter Danny Micola: ‘Het financiële plaatje van gisteravond ziet er slecht uit. Ondanks alle inspanningen door de club en de gemeente slagen we er niet in om een verantwoorde financiële basis te krijgen. De verschillende mondelinge toezeggingen die wel gedaan zijn, worden nu anders geïnterpreteerd. Heel vervelend voor iedereen. We hebben gisteravond uitstel van de bond gekregen, maar het blijft de vraag of dit uitstel ook definitief afstel betekent. Vandaag is de dag van de waarheid.'

Het betekent opnieuw een spannende dag voor de vele ijshockeyliefhebbers in Heerenveen en omgeving. De club weigert echter het nieuwe seizoen in te gaan zonder een goede financiële dekking. Flyers wil de eredivisie in met een begroting van ongeveer 210.000 euro. Dat zou de club in staat stellen de belangrijke Nederlandse spelers te behouden en enkele buitenlanders aan te trekken.

Volgens Omroep Friesland gaat verdediger Jacco Landman hier niet op wachten. Hij haakt definitief af.