Trappers latulippe skate 1112

24 februari 201222:53

Flyers en Caps onderuit in laatste thuiswedstrijd

Friesland Flyers en Amsterdam Capitals hebben met een nederlaag afscheid genomen van hun thuispubliek. In Heerenveen won Tilburg met 6-4, terwijl Eindhoven in Amsterdam geen herhaling van de wedstrijd van afgelopen weekeinde toestond en uitliep naar dubbele cijfers.

Friesland Flyers - Tilburg Trappers
Heerenveen verloor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in eigen huis met 6-4 van Tilburg. Jay Latulippe nam twee goals voor zijn rekening namens Tilburg, terwijl vier verschillende doelpuntmakers het net wisten te vinden achter Ian Meierdres.

Flyers moet nu zaterdag nog op bezoek in Den Haag en dan zit het seizoen er definitief op. Op de laatste thuiswedstrijd van het jaar kwamen in Friesland toch nog bijna 650 toeschouwers kijken. Zij kunnen nu vooruit gaan kijken naar het WK U18 dat over anderhalve maand wordt gehouden in Thialf.

Tilburg Trappers greep in de eerste de beste powerplay het initiatief. Peter van Biezen haalde in de vierde minuut de trekker over. Diederick Hagemeijer verdubbelde die score zes minuten later, maar Michael Nason zorgde ervoor dat het toch nog een beetje spannend bleef in Thialf.

Tilburg trok daarna in de tweede periode de wedstrijd definitief naar zich toe. Stanislav Nazarov, Jay Latulippe (2) en Ivy van den Heuvel wisten starter Sjoerd Idzenga te kloppen. Daarmee had Trappers een marge van vijf goals. Tegen het eind van de periode was die geslonken tot drie via Brend Janssen en Marcus Pryde. Yan Tucotte werd van het ijs gestuurd wegens te luide protesten tegen een straf.

De slotperiode kenmerkte zich daarna alleen nog door een opstootje rond het Tilburgse doel, waaraan Flyers een dikke powerplay overhield. Met twee man meer op het ijs scoorde Jamie Visser zes minuten voor tijd nog een treffer, maar in het restant van de ontmoeting kon Flyers er geen echte wedstrijd meer van maken.

Tilburg wacht nu zondag de beslissende wedstrijd tegen Den Haag, waaruit moet blijken wie de tegenstander in de play-offs wordt.

Amsterdam Capitals - Eindhoven Kemphanen
Eindhoven Kemphanen liet het vrijdagavond in Amsterdam niet zo spannend worden als tijdens de wedstrijd van afgelopen weekeinde in Eindhoven. De laatste thuiswedstrijd voor Amsterdam eindigde in een 12-2 overwinning voor Kemphanen.

Voor 269 toeschouwers kon Amsterdam de schade in de eerste periode nog beperkt houden tot tegengoals van Willem Bless en Bob Teunissen. In de twee overige periodes kwam Eindhoven echter telkens vijf keer tot scoren. Tussendoor wisten Ronald Wurm en Joey Oosterveld ieder nog een goal en een assist op te pikken.

Voor Eindhoven scoorde Kevin Bruijsten weer twee keer, nam Bob Teunissen nog een goal voor zijn rekening en wisten Mike Overweg, Danny Donders, Levi Houkes, Paul Vincent, Marc Donders, Mario Mjelleli en Marcel Kars nog te scoren.

Kemphanen heeft zaterdag nog een wedstrijd tegen Geleen op het programma staan en kan dan wachten of het Den Haag of Tilburg wordt in de halve finale. Amsterdam sluit het seizoen zondag af in Geleen.