20 november 200500:00

Door Joep Meijsen

Flyers gaan als een trein

Heerenveen Flyers lijkt zich als eerste team te gaan plaatsen voor de halve finale van de beker. Na de zege gisteren in Nijmegen werd zaterdagavond met 3-1 gewonnen van Amsterdam. Daardoor bezet de ploeg van Brian de Bruyn ruimschoots de bovenste positie op de ranglijst.

Anton Botuchnov was de grote man aan de kant van de Flyers. De OekraĂŻnse aanvaller scoorde zijn negende en tiende treffer van het seizoen. De andere goal van Heerenveen kwam op naam van Marco Postma, terwijl Aaron van Leusen de Amsterdamse treffer scoorde. Voor Marco Postma was het sowieso een plezierige pot, hij tekende ook nog voor twee assists in de ontmoeting.

Terwijl Heerenveen Flyers als een trein richting de halve finale van de beker raast, draait Amsterdam op dit moment een stuk minder. De Amsterdammers brachten maar veertien spelers op het ijs, inclusief twee verdedigers. Voor de verdedigende bekerkampioen was het de tweede nederlaag op rij. Gisteren ging Amsterdam al onderuit tegen Geleen.

De stand in de bekercompetitie is vooralsnog echter nog behoorlijk vertekend door het verschil in gespeelde wedstrijd. Zo hebben Tilburg en Geleen nog wedstrijden in hand ten opzichte van Heerenveen. De strijd om de vierde plek in de bekerstrijd lijkt vooralsnog tussen Nijmegen, Amsterdam en Den Haag te gaan.