11 april 200600:00

Door Joep Meijsen

Flyers gaat op goaliejacht

Heerenveen Flyers gaat op zoek naar een nieuwe eerste goalie. De vice-landskampioen biedt Marcel Nijland en Rudie van der Holst geen nieuw contract aan. Martijn Maghielse is de nieuwe back-up bij de Flyers. Paul Kroon krijgt geen nieuw contract aangeboden.

Dat meldt Omroep Friesland vandaag. Het bestuur van de Flyers is niet tevreden over de prestaties van de goalies. Nijland zou volgens de omroep toch al hebben aangegeven te willen stoppen. Nijland keepte alle wedstrijden in de finaleserie tegen Nijmegen, maar kreeg tijdens de serie veel kritiek te verwerken. Hij won wel in de tweede wedstrijd de serie penaltyshots voor Heerenveen.

Flyers had eerder al aangegeven met het grootste deel van de selectie van vorig seizoen door te willen gaan. De eerste nieuwkomer is echter ook al bekend. Het gaat om Tilburg-verdediger Justin Bekkering, die in het verleden ook al in Friesland speelde. Kristian Simo en Paul Kroon hebben volgens Omroep Friesland geen nieuw contract aangeboden gekregen.

De nieuwe doelman van Heerenveen komt naar alle waarschijnlijkheid uit het buitenland. De ploeg is verder nog op zoek naar verdere defensieve versterking. Jacco Landman beëindigt naar alle waarschijnlijkheid zijn loopbaan. Volgens coach Brian de Bruyn kwam Flyers het afgelopen seizoen defensieve kracht tekort. Petr Kratky, de broertjes Butochnov en Don Nichols hebben allemaal contractverlenging aangeboden gekregen.