7 november 200500:00

Flyers grijpt koppostie

Heerenveen Flyers is na het eerste speelweekeinde de koploper in de bekercompetitie. De Friezen klopten in eigen huis Nijmegen Emperors met 2-0. Amsterdam won in Geleen, terwijl Tilburg te sterk was voor Den Haag.

Ex-Nijmegen Emperors-aanvaller Matt Korthuis velde met twee treffers namens Heerenveen het vonnis over zijn oude club. De Nederlandse Canadees scoorde in de tweede en derde periode de enige treffers in de ontmoeting. Hierdoor komt Heerenveen op acht punten uit drie wedstrijden en handhaaft de ploeg van Brian de Bruyn de ongeslagen status.

Tilburg Trappers kende een valse start van de competitie door de nederlaag in overtime tegen Nijmegen vrijdag. In eigen huis revancheerde de ploeg van Dave Hyrsky zich met een ruime 4-0 zege op Den Haag. Dave Ianazzo deed het voorbereidende werk met twee treffers in de eerste minuut van de wedatrijd en Jeff Trembecky maakte het af met twee treffers op rij in de tweede periode. Den Haag wacht hierdoor na drie wedstrijden nog op het eerste punt in de bekercompetitie.

Het kostte Amsterdam een halve wedstrijd om op gang te komen in Geleen, maar daarna was de wedstrijd ook redelijk snel beslist. Lamonte Polet doorbrak na 26 minuten de brilstand en treffers van Scott Farrell, Mark Tanner en Marcel Kars vroeg in de derde periode gooiden de wedstrijd op slot. Jamie Visser trof nog twee keer doel voor Geleen, maar Tommie Hartogs hield de marge op peil.