Flyers bekkering close2 0708

16 juni 200900:00

Door Joep Meijsen

Flyers haalt Bekkering terug

Oud-international Justin Bekkering speelt komend seizoen weer in het eerste team van Heerenveen. Afgelopen jaar speelde de Nederlandse-Canadees op lager niveau. Aanvaller Michael Nason verlengde zijn contract met een jaar.

Dat heeft Heerenveen bekendgemaakt. De 32-jarige Bekkering speelt sinds 2001/02 in Nederland. Met uitzondering van twee seizoenen in Tilburg kwam hij altijd uit voor Heerenveen. Met de Friezen haalde hij meerdere malen de finale om het landskampioenschap. Afgelopen seizoen speelde hij bij een lokaal recreantenteam in Heerenveen, maar dit jaar maakt hij een comeback.

‘Justin heeft afgelopen jaar nog regelmatig gespeeld, en kan komend seizoen vooral een belangrijke rol spelen als ervaren verdediger. Routine in de defense kan nooit kwaad. Bovendien heeft hij al vele jaren voor de club gespeeld en heeft Justin dus inmiddels een echt Flyers hart', zegt voorzitter Danny Micola van Heerenveen.

Voor de 28-jarige Michael Nason wordt het zijn derde seizoen in de Friese stad. Met 22 goals en 44 assists in 44 wedstrijden was hij vorig jaar de topscorer van Flyers. Hij gaat niet alleen spelen in Heerenveen, maar zich ook bezighouden met de training van de jeugd.

Micola: ‘Vanuit de technische commissie was iedereen het erover eens dat Mike altijd een versterking is, en dus een absolute must om te behouden voor het team. Hij is snel, slim en een prima teamspeler. De laatste jaren heeft hij bewezen ook een echte clubman te zijn. Een professional op en top en voor de Flyers een belangrijke speler. Na een lastige start begin vorig seizoen bloeide hij helemaal op in de combinatie met Paul Vincent.'